• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bajern nije spasio Borusiju!"

"Jesu nam uplatili dva miliona evra u teškim momentima (2004. godine), ali je netačno da smo zbog tog novca opstali"

 "Bajern nije spasio Borusiju!" Izvor: MONDO

"2005. je bilo još teže", poručio generalni menadžer Dortmunda.

Finansijski kolaps Borusije prije desetak godina primorao je prethodno klupsko rukovodstvo da preduzme nepopularne mjere.

Suočeni sa prijetnjom bankrota, čelnici Dortmunda prodali su 2004. stadion (preimenovan iz "Vestfalen" u "Signal Iduna park"), linearno smanjili plate igračima za po 20 odsto i čak pozajmili dva miliona evra od Bajerna.

U danima pripreme velikih rivala za ovosezonsko finale Lige šampiona, u Minhenu se naslađuju tim podatkom i ističu da su i oni dali nemali doprinos spasavanju prošlosezonskog šampiona Njemačke.

Hans Joakim Vacke, generalni menadžer Borusije, ne dijeli to mišljenje.

U izjavi za TV mrežu "ESPN" oštro je demantovao navode da su Bavarci zaslužni za opstanak njegovog kluba.

"Tačno je da je postojao kredit od dva miliona evra, ali to nije bio moj kredit... 2004. godine Bajern je isplatio taj novac mojim prethodnicima i Borusija je 2005. bila skoro švorc, bez obzira na tu uplatu", izjavio je Vacke i dodao:

"Radije bih prosio nego pozajmljivao novac od Bajerna".

Odnosi dva kluba dodatno su zaoštreni odlukom veziste Dortmunda Marija Gecea da prihvati ponudu kluba sa Alijanc arene i tokom ljeta se preseli u Minhen.

Moguće je da će istim putem krenuti i centarfor "milionera" Robert Levandovski. Njegov agent već je potvrdio da snažni Poljak po okončanju sezone odlazi iz Borusije...



Ljut zbog česte potrebe da demantuje "spasilačku ulogu" Bavaraca, Vacke je dodatno objasnio šta je učinio kada je stupio na funkciju.

"Jedan od mojih prvih poteza bilo je pisanje zahtjeva svim kreditorima, kojim sam tražio dozvolu da svima u potpunosti isplatimo novac. To bi neki zajmodavci samo mogli da požele..." , rekao je on.

Dakle, prema njegovim riječima, u Dortmundu nemaju razlog da budu zahvalni klubu iz Minhena.

"Bajern nije imao nikakvu ulogu u pružanju pomoći Borusiji. Nismo zahvaljujući njima izbjegli dolazak pod prinudnu upravu. Imali su veliki interes da nam daju kredit i sav novac im je isplaćen. Priča neistinu svako ko govori da je Bajern pomogao finansijski projekat 'Dortmund 2.0'", podvukao je Vacke.

Trebalo bi očekivati da tenzija između dva kluba dodatno poraste uoči meča za trofej Lige šampiona. Veliko finale biće odigrano 25. maja, na Vembliju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC