• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nose mu pepeo na stadion da mu ispune želju

Porodica navijača engleskog petoligaša odlučila da urnu sa njegovim pepelom odnese na meč na Vembliju, kako bi mu ispunili najveću želju.

 Nose mu pepeo na stadion da mu ispune želju Izvor: MONDO

Englezi su ludački zaljubljeni u fudbal i to je odavno poznato. Priča o tome da će jedan navijač prisustvovati meču svog kluba na omiljenom stadionu, uprkos tome što je mrtav, najbolje pokazuje da su spremni zaista sve da učine zarad "najvažnije sporedne stvari na svijetu".

Keni Pemberton bio je veliki navijač Vreksema, engelskog petoligaša iz Velsa. Najveća želja bila mu je da svoj klub gleda na Vembliju i ona će mu biti ispunjena, bez obzira što je preminuo prije više od godinu dana.

Naime, Kenijeva porodica odlučila je da njegovu urnu sa pepelom ponese na Vembli u nedjelju na meč finala plej-ofa između Vreksema i Njuport Kauntija.

"Keni je oduvijek želio da gleda Vreksem na Vembliju. Odlučili smo da ponesemo urnu i omogućimo mu da bude na stadionu u Londonu sa svojim timom, jer da je sa nama bio bi prvi tamo. Biće to omaž mom bratu", rekao je Pol, čiji je brat preminuo od srčanog udara u 49. godini.

Keni Pemberton nije bio samo običan navijač Vreksema. On je prije nekoliko godina omogućio klubu da obezbijedi opstanak. Naime, klub je bio na ivici da izgubi stadion, ali je Keni u želji da dokaže da se predsjednik bavi lažima i nelegalnim radnjama, snimio tajno njegove razgovore koji su poslužili kao dokaz na sudu.

Nakon toga Vreksem je uspio da izgradi novi stadion i osigura budućnost.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Thinkstock)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC