• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Pobjede "davljenika"

Klubovi koji se bore za opstanak, GOŠK, Travnik i Rudar upisali po tri boda u 26. kolu Premijer lige BiH, od “davljenika” samo Zvijezda izgubila.

 PLBiH: Pobjede "davljenika" Izvor: MONDO

Predvaskršnje kolo u Premijer ligi BiH obilježili su klubovi sa dna tabele koji su redom upisivali po tri boda. Ovi bodovi se međutim ne mogu azvati baš zlata vrijednim s obzirom da su praktično sve ekipe, izuzimajući Zvijezdu, upisali pobjede, pa je stanje na tabeli ostalo gotovo nepromijenjeno.

Poslije pobjede Veleža nad Borcem, žetvu bodova klubova sa dna tabele nastavili su i GOŠK, Travnik i Rudar Prijedor, a samo je Zvijezda ostala bez bodova, pošto je deklasirana na Koševu od ekipe Sarajeva – 4:1.

Nešto više od pola sata bilo je potrebno bordo timu da “potopi” Zvijezdu, ali utakmica je riješena daleko ranije, već u 18. minutu kada je na semaforu već stajalo 3:0. U samo šest minuta, od 12. do 18. Ekipa Husrefa Musemića postigla je tri gola, a strelci su bili Suljić, Hadžić i Tatomirović.

Šlag na tortu i to kakav stavio je Haurdić sjajnim makazicama u 33. minutu. Pogledajte njegovu majstoriju OVDJE.

Gosti iz Gradačca uspjeli su samo da osam minuta prije kraja meča postignu počasni pogodak preko Bogdanovića.

Ono što nije uspjelo Zvijezdi, uspjelo je Travniku. Veziri su osvojili tri boda u gostima kod Leotara, a meč u Trebinju riješen je poslije prvog poluvremena koje je završeno rezultatom 3:0.

GOŠK iz Gabele savladao je na svom terenu Široki rezultatom 3:2, a prvi gol viđen je u 37. Minutu kada je Bekić dove domaćina u vođstvo. Širokobriježani su u 51. Minutu sa bijele tačke izjednačili na 1:1, ali je onda na scenu stupio Ivičić i golovima u 67. I 76. minutu riješio ovaj meč. Barišić je tek uspio da ublaži poraz u finišu meča.

Rudar iz Prijedora je pobjedom nad Zrinjski 4:1 preskočio Zvijezdu na tabeli, ali početak utakmice u Prijedoru nagovještavao je drugačiji ishod. Crnov je u 18. Minutu postigao gol za vođstvo Zrinjskog, ali su “rudari” u 29. minutu vratili sve na početak.

Početkom drugog poluvremena Milutinović je preokrenuo na 2:1, da bi tek u finišu utakmice Rudar došao do još dva pogotka i definitivno odlučio pitanje pobjednika.

Odličan dan “davljenika” upotpunila je Gradina, koja istina nije pobijedila Slaviju, ali jeste osvojila bod, tek šesti ove sezone, pošto je u Srebreniku utakmica završena bez golova.

Olimpik nije iskoristio kiks Borca u Mostaru. Eventualnom pobjedom u malom sarajevskom derbiju protiv Željezničara Olimpik je mogao da pobjegne Borcu na tri boda razlike na trećem mjestu, ali do tih bodova nije mogao u duelu protiv lidera na tabeli – Željezničara.

Plavi su slavili 2:1 i došli nadomak šampionske titule, a pobjedu u subotu sui m obezbijedili Hodžić u 25. i Adilović u 63 minutu sa bijele tačke. U međuvremenu je Olimpik izjednačio na 1:1, ali nije izdržao pritiske gostiju koji su sa penala došli do pobjede.

Rezultati 26. kola:

Velež – Borac 1:0
Sarajevo – Zvijezda 4:1
Olimpik – Željezničar 1:2
GOŠK – Široki 3:2
Leotar – Travnik 1:3
Gradina – Slavija 0:0
Rudar – Zrinjski 4:1
Čelik – Radnik 20,00

Tabela: Željezničar 61, Sarajevo 52, Borac 44, Olimpik 44, Čelik (-1) 40, Široki 39, Slavija 40, Leotar 35, Zrinjski 33, Velež  32, Rudar 31, Radnik (-1) 30, Zvijezda 29, Travnik 27, GOŠK 26, Gradina 6

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC