• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Enfild vidio Evertonov bedem

Gradski derbi Liverpula završen bez golova, na zadovoljstvo "karamela".

 PREMIJER: Enfild vidio Evertonov bedem Izvor: MONDO

"Nije važno da li sezonu završiš na šestoj ili sedmoj poziciji", izjavio je Stiven Džerard, kapiten "redsa", u najavi gradskog derbija.

Međutim, kada postaje izvjesno da će šesti biti Everton, a sedmi Liverpul, apsolutno je jasno da je to i te kako važno navijačima njegovog kluba.

Poslije nedjeljnog 187. prvenstvenog "Mersisajd derbija", okončanog bez golova, "karamele" su dva kola prije kraja sezone zadržale šestu poziciju i pristojnu prednost u odnosu na najljućeg rivala (pet bodova).

Do kraja takmičarske godine igraće protiv Vest Hema i Čelsija, dok će se tim Brendona Rodžersa do odlaska na odmor suočiti sa Fulamom i Kvins Parkom.


Mreže Tima Hauarda i Pepea Rejne mirovale su pred krcatim Enfildom. Gostujuća se nije zatresla najviše zahvaljujući fantastičnoj odbrani.

Zadnja linija Evertona - Kolmen, Džagijelka, Distan i Bejns, "ukrotila" je napade Liverpula i najviše doprinijela neriješenom ishodu.

Iako su igrači u plavim dresovima prvi zaprijetili, pokušajem Maruana Felainija u 17. minutu poslije kornera, momci u crvenoj opremi više su držali loptu i odlučnije napadali.

Krajem prvog poluvremena Fil Džagijelka spriječio je krajnjim naporom Kutinja da savlada Hauarda, a i američki golman se istakao u 47. minutu, kada je skrenuo putanju Danijela Staridža i odbranio zicer.

Sa otprilike iste pozicije (lijeve strane peterca), u 74. minutu pokušao je i Stiven Džerard, ali poslije punog sprinta nije uspio da ubaci loptu u mrežu. Zaustavio je Silvan Distan.


Igrači Brendana Rodžersa imali su značajno veći posjed lopte, ali ni do kraja nisu uspjeli da zaprijete.

Posljednji put su ozbiljnije pokušali u 79. minutu, kada je štoper Danijel Ager na centaršut kapitena propustio priliku da glavom ubaci loptu u gol.

Do kraja meča samo je Reina jednom imao priliku da interveniše, poslije nezgodne lopte, koja je sa velike visine ulazila u njegovu mrežu. Spremno je dočekao i proslijedio u mrežu pred Nikicom Jelavićem.

Nakon posljednjeg zvižduka sudije Majkla Olivera igrači oba tima okupili su se na sredini terena, gdje su pozdravili veterana domaćih Džejmija Karagera, koji je odigrao posljednji derbi u karijeri.

REZULTATI 36. KOLA:

Liverpul - Everton 0:0

Mančester junajted - Čelsi 0:1 (0:0)
/Mata 87/

U subotu
Fulam - Reding 2:4 (0:1)
/Ruiz 70, 77 - Robson-Kanu pen 12, 62, Fondr 75, Karačan 83/

Norič - Aston Vila 1:2 (0:0)
/Holt pen 74 - Agbonlahor 55, 89/

Svonsi - Mančester siti 0:0

VBA - Vigan 2:3 (1:1)
/Long 29, Mekoli 50 - Kone 39, Mekartur 58, Mekmanaman 80/

Vest Hem - Njukasl 0:0

Totenhem - Sautempton 1:0 (0:0)
/Bejl 86/

KPR - Arsenal 0:1 (0:1)
/Volkot 1/

U ponedeljak:

Sanderlend - Stouk Siti (21.00)

TABELA: Mančester Junajted 85, Mančester Siti (-1) 72, Čelsi (-1) 68, Arsenal 67, Totenhem (-1) 65, Everton 60, Liverpul 55, Vest Bromvič Albion (-1) 48, Svonsi (-1) 43, Vest Hem Junajted 43, Stouk (-1) 40, Fulam 40, Aston Vila 40, Sautempton 39, Norič 38, Njukasl 38, Sanderlend (-1) 37, Vigan (-1) 35, Reding 28, Kvins Park Rendžers (-1) 25.

(MONDO, foto: Beta/AP/Clint Hughes)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC