• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajković za MONDO: Ne cijenim više ništa!

Golman Zvezde kaže da poslije kiksa u Jagodini neće više da procjenjuje da li lopta ide pored gola, već hvata svaku. Žuti dres malerozan za "Bajka"?

 Bajković za MONDO: Ne cijenim više ništa! Izvor: MONDO

Skupo je Crvenu zvezdu mogla da košta loša procjena Bobana Bajkovića u 51. minutu utakmice sa Jagodinom, kada je centaršut Milana Đurića sa 30 metara završio u mreži.

Da samo minut kasnije Luka Milunović nije donio novu prednost crveno-bijelima, ispostavilo se i pobjedu 3:2, vjerovatno bi se Partizan već radovao šestoj uzastopnoj titulu. Ovako, ostalo je dva bora razlike četiri kola prije kraja, od kojih će se u jednom igrati "vječiti derbi".

Veliki kamen sa srca pao je Bajkoviću poslije Milunovićevog gola, što se moglo vidjeti i po reakciji igrača u crveno-bijelim dresovima koji su svi potrčali da pogodak proslave sa svojim golmanom.

Ta utakmica, po njegovim riječima, zaboravljena je čim je sudija odsvirao kraj.

"Na moju sreću dobro se završilo i ne bih više o tome. Niko ne zna bolje nego ja koliko mi je bilo teško u tom trenutku. Tu sam 10 godina i ne bih nikada samom sebi oprostio niti bih ikada prežalio da sam ja nešto upropastio", rekao je Bajković za MONDO.

Da li ćeš idući put opet cijeniti ili ići na loptu?

"Šta da cijenim, ne cijenim više ništa! Sad idem na svaku loptu i hvatam je. Onakav kiks se desi jednom u karijeri i to je dosta".

Zanimljivo, Bajković je poslije ljetošnjih duela sa Naftanom u kvalifikacijama za Ligu Evrope (4:3, 3:3) u šali rekao da više neće braniti u žutom dresu. Ipak, nosio ga je jesenas protiv Spartak Zlatibor vode, Jagodine (oba puta ove sezone), OFK Beograda (oba puta) i Vojvodine. Dakle, u svakom porazu koji je uslijedio od dvomeča sa Bjelorusima, osim od Bordoa u Francuskoj i Radničkog u Nišu, Bajković je bio u žutom dresu.

I prošlog četvrtka u Jagodini među stativama je stajao baš u toj garnituri, pošto je sudija bio u crnom, pa njemu nije bilo dozvoljeno.

"Morao samo u žutom dresu, ne volim ga, ali morao sam. To što se dogodilo, naravno, nema veze sa dresom, to je moja greška i nema veze sa dresom, vjetrom...", iskren je popularni "Bajko".

Crveno-bijelima u subotu (19.00) predstoji duel sa OFK Beogradom, a potom i "vječiti derbi" na stadionu Partizana.

Kao jedan od najiskusnijih u timu, Bajković je upozorio saigrača da je derbi "zabranjena tema".

"Sada ide OFK i to nam je najbitnije, da uđemo dobro u tu utakmicu i da niko ne pomisli na Partizan dok ona ne prođe. Nikada nisam razmišljao unaprijed o derbiju, to je trenutno zabranjena tema".

OFK Beograd je jesenas naneno dva poraza Zvezdi, prvo u 12. kolu Jelen Superlige Srbije (0:1), a potom i u četvrtfinalu Kupa (1:3).

"Dobro smo analizirali OFK za subotu. Znamo da moramo da pobijedimo i koliko nam je bitna ova utakmica. Bez obzira da li ću primiti neki gol ili ne, bitna su samo tri boda", zaključio je Bajković.

Crvena zvezda protiv OFK Beograda na "Marakani" neće moći da igra bez suspendovanih Marka Vešovića, Luke Milivojevića i Filipa Mladenovića.

(J. T. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC