• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester potvrdio: Ferguson odlazi

Mančester junajted potvrdio da se ser Aleks Ferguson povlači sa klupe "crvenih đavola", poslije 27 godina.

 Mančester potvrdio: Ferguson odlazi Izvor: MONDO

Ser Aleks Ferguson odlazi sa klupe Mančester junajteda, potvrdio je klub.

"Mnogo sam razmišljao o ovoj odluci i uopšte mi nije bilo lako, ali mislim da je pravo vrijeme za to. Važno mi je da, kada odem, iza sebe ostavim jaku organizaciju i vjerujem da će tako biti. Ova ekipa ima kvalitet, kao i balans mladosti i iskustva. Očekujem da klub nastavi sa uspjesima na najvišem nivou", rekao je Ferguson.

Odlazak Fergusona sa mjesta menadžera Junajteda posle 27 godina ne znači i da će on završiti karijeru u fudbalu. Još ranije se spominjalo da će on ostati u klubu na nekoj drugoj funkciji i potvrđeno je da će sljedeće sezone biti direktor i ambasador Junajteda.

"Radujem se novim funkcijama i izazovima koji me čekaju u budućnosti. Moram da se zahvalim svojoj porodici na ljubavi i podršci, bez toga nikada ne bih izdržao. Supruga Keti bila mi je najvažniji osoba i oslonac u karijeri",
dodao je 71-godišnji škotski stručnjak.

On se zahvalio svim igračima i članovima kluba sa kojima je sarađivao i sada radi, rekavši da su oni svojom posvećenošću i profesionalnim odnosom na najvišem nivou doprinijeli da se ostvare mnogi nezaboravni trijumfi.

"Bez njihovog doprinosa istorija ovog velikog kluba ne bi bila tako bogata"
, rekao je ser Aleks.

On se zahvalio i vodećim ljudima u klubu.

"Kada sam počinjao karijeru u Junajtedu imao sam ogromnu podršku uprave, a naročito ser Bobija Čarltona. Oni su mu ukazali veliko povjerenje da izgradim veliki fudbalski klub. Tokom prethodne decenije porodica Glejzer mi je omogućila da predvodim klub na najbolji mogući način. Imao sam ogromnu sreću da radim sa talentovanim i vrijednim povjerenja izvršnim direktorom Dejvidom Gilom. Hvala svima", dodao je Ferguson, a zatim istakao i važnu ulogu koju su imali i navijači.

"Hvala navijačima, jer podrška koju sam imao od vas svih ovih godina je sjajna. Bila je čast i privilegija dobiti šansu i pravo bogatstvo voditi Mančester junajted", rekao je legendarni Škot.

Ferguson je u Junajted došao 1986. godine, a do sada je sa "crvenim đavolima" osvojio ukupno 38 trofeja.

Pod njegovim vođstvom Junajted je dva puta bio prvak Evrope, a 13 puta šampion Engleske. Predvodio je Junajted na 1.497 utakmica, ostvario je 893 pobjede, 337 remija i 267 poraza.

On je najuspješniji stručnjak u istoriji engleskog fudbala, a posljednji put na klupi Junajteda sedeće 19. maja na prvenstvenom meču sa Vest Bromvič Albionom.

Prije toga u nedjelju oprostiće se od najvjernijih navijača na nedjeljnom meču sa Svonsijem, posljednjeg koji Mančester junajted igra ove sezone pred domaćom publikom na Old Trafordu.

Mančester junajted potvrdio je smenu na klupi, jer se klub nalazi na njujorškoj berzi, a prema strogim pravilima sve promjene koje mogu da utiču na cijene dionica moraju da se otkriju.

Ferguson trenersku karijeru završava zbog narušenog zdravlja, a nedavno je objavljeno da će krajem jula morati da obavi operaciju kuka.

Najveća nepoznanica je ko će biti njegov nasljednik.

Britanski mediji već spekulišu da bi to mogao da bude Žoze Murinjo, ali u "igri" su i Dejvid Mojes, menadžer Evertona, dok najvatreniji navijači Junajteda vjeruju da bi njegovo mjesto mogao da preuzme Rajan Gigs.

Odgovor će biti vrlo brzo poznat.

(MONDO, foto: Beta/AP/Matt Dunham)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC