• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Moguć baraž Čelsija i Arsenala

Nije nemoguć scenario prema kome bi "plavci" i "tobdžije" odigrali dodatni meč za plasman na treću poziciju i direktan ulazak u Ligu šampiona.

 PREMIJER: Moguć baraž Čelsija i Arsenala  Izvor: MONDO

Ubjedljiva pobjeda Arsenala nad Viganom dovela je tim Arsena Vengera na četvrto mjesto tabele i nagovijestila neočekivano zanimljiv rasplet Premijer lige.

Uoči posljednjeg kola jedina nedoumica postoji oko toga ko će se plasirati u kvalifikacije za Ligu šampiona i ko će u to takmičenje ući direktno, kao trećeplasirani. Naravno, prvak je Junajted, a u Čempionšip će Vigan, Reding i Kvins Park.

Favorit za zauzimanje treće pozicije je Čelsi, a za četvrtu Arsenal. Peti je Totenhem, sa bodom manje od "tobdžija" pred meč sa Sanderlendom.

Zanimljivo, borba za mjesto iza Sitija mogla bi da bude završena i dodatnom utakmicom.

Trijumf Arsenala nad Viganom u utorak uveče približio je Vengerov tim Čelsiju na dva boda zaostatka. Takođe, gol-razlika "plavaca" trenutno je bolja samo za jedan pogodak od gradskog rivala (35 naspram 34)...

Tim Rafe Beniteza postigao je 73 pogotka, a momci sa Emirata 71, što dodatno povećava šanse da i jedni i drugi završe takmičarsku godinu sa istom gol razlikom i brojem datih golova.

Dakle, baraž će biti odigran ako Čelsi u posljednjem kolu odigra neriješeno sa Evertonom na svom terenu, a Arsenal pobijedi Njukasl sa golom razlike. Doduše, "tobdžije" moraju da postignu dva gola više od "plavaca".

Na primjer, ako aktuelni šampion Evrope odigra 0:0 sa "karamelama", Arsenal mora da pobijedi 2:1. Ako na Stamfordu bude 1:1, Arsenal mora da pobijedi 3:2 i tako dalje...


Pravilo Premijer lige koje propisuje odigravanje dodatne utakmice glasi:

"Ako na kraju sezone ne može biti određeno ko je šampion ili koji timovi ispadaju ili ko će se u koje takmičenje kvalifikovati zbog toga što su dva ili više klubova izjednačeni u bodovima, gol razlici ili postignutim golovima, navedeni timovi odigraće jednu ili više odlučujućih utakmica na neutralnom terenu. Format, vrijeme i mjesto tog meča odrediće rukovodstvo lige".

Naravno, nije svejedno ko će biti treći, a ko će biti četvrti. Trećeplasirani tim ide direktno u Ligu šampiona, uz prvaka i viceprvaka, dok će četvrti morati u kvalifikacije za to takmičenje.

Ako Čelsi izgubi od Evertona, Arsenal može da ga preskoči. U (kvalifikacije za) LŠ može i Totenhem, ako pobijedi Sanderlend na svom stadionu, a "tobdžije" ne pobijede Njukasl u gostima.

Potencijalni baraž bio bi prvi takav meč u istoriji Premijer lige, iako su organizatori lige bili spremni za taj ishod na kraju sezone 1995/96, kada su Mančester junajted i Njukasl vodili borbu za titulu do posljednjih kola...

Čak su odštampane i karte za tu utakmicu, koja, ipak, nikada nije odigrana jer su "đavoli" postali šampioni kolo prije kraja. Sezonu su završili sa 82 osvojena boda, naspram 78 vicešampiona.



PAROVI POSLJEDNJEG, 38. KOLA:

Svi mečevi počeće u nedjelju u 17.00 časova

Čelsi - Everton
Liverpul - KPR
Mančester siti - Norič
Njukasl - Arsenal
Sautempton - Stouk
Svonsi - Fulam
Totenhem - Sanderlend
VBA - Mančester junajted
Vest Hem - Reding
Vigan - Aston Vila

TABELA: Junajted 88, Siti 78, Čelsi 72, Arsenal 70, Totenhem 69, Everton 63, Liverpul 58, VBA 48, Svonsi 46, Vest Hem 43, Stouk 41, Norič 41, Njukasl 41, Sautempton 40, Fulam 40, Aston Vila 40, Sanderlend 39, Vigan 35, Reding 28, KPR 25.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC