• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benitez ponosan

Trener Čelsija izjavio da je veoma zadovoljan ostvarenim rezultatima u londonskom klubu i osvajanjem trofeja u Ligi Evropa.

 Benitez ponosan  Izvor: MONDO

Čelsi je prvi put u klupskoj istoriji osvojio Ligu Evrope, pošto je u Amsterdamu pobijedio Benfiku sa 2:1.

Rafael Benitez je u novembru na klupi Čelsija zamijenio Roberta di Matea, ali navijači londonske ekipe ga nisu prihvatili, jer ne mogu da mu oproste uspjeh sa Liverpulom.

"Ponosan sam na rezultate koje sam ostvario u Čelsiju. Utakmica protiv Benfike je bila teška, znali smo da imaju dobar tim, da pritiskaju protivnika. U drugom poluvremenu smo igrali dobro i to je odlučilo", rekao je Rafael Benitez za Bi-Bi-Si (BBC).

On je ove sezone, pored finala u Ligi Evrope, sa ekipom igrao u finalu svetskog klupskog prvenstva i u polufinalima FA i Liga kupa.

"Pokušali smo da budemo među prve tri ekipe u ligi, igrali smo u dva finala i dva polufinala. Imali smo problema sa sastavom, mnogo je mladih igrača i pored ostalih problema sa kojima smo se suočili - zadovoljan sam. Kada bi neko analizirao okolnosti, shvatio bi da smo bili u teškoj situaciji, ali smo ipak osvojili trofej", dodao je španski stručnjak.

Benitez će poslednji put predvoditi Čelsi u nedelju protiv Evertona, u posljednjem kolu Premijer lige, u kome će "plavci" pokušati da pobjedom osiguraju direktan plasman u Ligu šampiona, u suprotnom ekipa će igrati u kvalifikacijama.

Benitez, koji je 2004. godine sa Valensijom osvojio Kup UEFA, a godinu dana kasnije Ligu šampiona sa Liverpulom, nada se da će mu navijači Čelsija priznati dobre rezultate.

"Svako ima svoje mišljenje, ali dobio sam i mnogo poruka podrške od navijača koji su svjesni da smo dobro radili. Kažu mi da ne slušam druge, ali ja sam potpuno koncentrisan na svoj posao. Drago mi je što su neki navijači zadovoljni, a oni koji nisu - to je njihova stvar", rekao je Benitez, koji je već najavio da traži novi posao.

(Beta, foto: Beta/AP/Martin Meissner)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC