• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radulj: Žešće "igranke" na račun Borca!

Fudbaleri Olimpika Perica Ivetić i Alen Bašić odbili da prime novac koji im duguje Borac. "Rekli su da ne smiju jer su dobili takve instrukcije".

 Radulj: Žešće "igranke" na račun Borca! Izvor: MONDO

Uprava Borca ne odustaje od borbe za adekvatan status u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, niti od licence za nastupe u evropskim takmičenjima.

Predsjednik banjalučkog kluba Slobodan Radulj najavio je da će prisustvovati sjednici Drugostepene komisije kako bi tumačio neke stvari jer smatra da "ista pravila ne važe za sve klubove".

"Ovdje su u pitanju žešće ‘igranke’ koje nemaju veze sa realnošću. Mi imamo dvojicu bivših igrača Pericu Ivetića i Alena Bašića, koji trenutno igraju za Olimpik, s kojima smo dogovorili da izmirimo dugove. Međutim, rekli su nam da ne smiju primiti novac jer su dobili takve instrukcije. Možemo samo da pretpostavljamo ko ih je savjetovao. Danas (petak) ćemo izmiriti obaveze i prema Marjanu Antoloviću i Srđi Kneževiću, koji su takođe branili boje našeg kluba",
rekao je Radulj za "EuroBlic".

Prvi čovjek Velikana iz Platonove dobro poznaje pravilnik FIFA i UEFA zbog čega će 25. maja otputovati u Sarajevo kako bi prisustvovao konačnoj odluci o dodjeli licence.

"Budite sigurni da UEFA ima razumijevanja prema klubovima koji dolaze iz tranzicijskih zemalja. Ne može se tražiti da klubovi iz BiH budu kao oni iz Njemačke ili Španije. Već duže vrijeme iz Sarajeva slušam priče kako Borac neće dobiti licencu za međunarodna takmičenja. Sad kad su dvojica igrača Olimpika, našeg direktnog konkurenta za plasman u Evropu odbila novac, jasno je na čemu baziraju takve priče. Takve stvari se ne mogu tolerisati i ne doprinose razvoju fudbala, kao ni stabilizaciji klubova. Igra se prljava igra koja neće ništa dobro donijeti".

Prema njegovim riječima, dobro je prostudirao pravilnike UEFA po kojima je klub bio dužan da do 31. marta izmiri sva zaostala dugovanja.

"Borac nekoliko mjeseci nije imao rukovodstvo i kako je bilo moguće srediti dugovanja do tog datuma. Zato FS BiH može da nas kazni, ali ne može da nam uskrati licencu ako u međuvremenu ispunimo uslove. Riješili smo dug prema Dušku Stajiću, koji je sad član Čelika, ali sad ni u tom slučaju nije sve kako treba. Očigledno se igraju velike igre na štetu Borca. Koliko će ta gospoda imati uspjeha, vidjećemo. Borac će se svim silama boriti za svoja prava",
zaključio je Radulj.

Klub sa banjalučkog Gradskog stadiona zaostaje za Olimpikom jedan bod u trci za Evropom, a do kraja šampionata ostala su još dva kola.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC