• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sembersko selo sanja Premijer ligu

Debitant u Prvoj ligi Republike Srpske, ekipa Mladosti iz Velike Obarske, tri kola prije kraja prvenstva čvrsto drži lidersku poziciju.

 Sembersko selo sanja Premijer ligu Izvor: MONDO

Tim koji je prošle sezone nastupao u Drugoj ligi Republike Srpske, sada je na korak od istorijskog uspjeha i plasmana u Premijer ligu BiH. Mladost ima četiri boda prednosti u odnosu na Slogu iz Doboja, a osvajanjem prvog mjesta postala bi prvi premijerligaš iz sela u istoriji ovog takmičenja.

"Igrom slučaja došli smo do prvog mjesta. Prošle godine uspjeli smo da izborimo ulazak u Prvu ligu Republike Srpske i cilj nam je bio da ostanemo u ovom rangu takmičenja. Imali smo želju da budemo plasirani u sredini tabele, kako ne bi došli u situaciju da se u posljednjim kolima borimo za opstanak. Daleko smo nadmašili ta očekivanja. Ipak, još nije kraj, tri kola su do kraja prvenstva, ne znamo da li ćemo biti prvi, ali imamo velike šanse da zadržimo poziciju na kojoj se trenutno nalazimo", rekao je za MONDO šef stručnog štaba Mladosti Miroslav Milanović.



Najviše pobjeda u ligi (14) i najefikasniji napad (47 golova), pokazatelji su koliko su zeleno-bijeli iz Velike Obarske dominantni ove sezone. Odličnim partijama tim Miroslava Milanovića iznenadio je sve. Iskusni strateg na pravi način ukomponovao je ekipu, koji čine igrači sa iskustvom igranja na premijerligaškim terenima.

"Svi igrači osim Aleksandra Vasića, Dragiše Komarčevića i Nenada Đurića nastupali su u elitnom rangu BiH. Zavidno premijerligaško iskustvo imaju golman Bojan Tripić, zatim kapiten Miroslav Jevtić, Perica Trifković, Vladimir Todorović, Nikola Mazić, Dalibor Krezović... Svi ovi igrači poznati su u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Imamo i dva igrača iz Srbije, Miodraga Vasiljevića i Vladimira Pešića. Problem nam pravi mali fond igrača, ali i sa tim brojem uspjeli smo da postignemo zavidne rezultate", naglasio je Milanović.

Već na startu debitantske sezone u prvoligaškom društvu, Mladost je pobjedama protiv renomiranih protivnika Modriča Maxime, Sutjeske iz Foče i dobojske Sloge pokazala da posjeduje izuzetan kvalitet. Drugo mjesto na kraju jesenjeg dijela potvrdilo je jačinu tima ovog semberskog sela.



Odlaskom nekoliko veoma važnih igrača na kraju prvog dijela prvenstva, prije svih najboljeg strijelca Neđe Šuke u Sutjesku, mnogi su predviđali pad na tabeli. Ipak, Mladost je u nastavku sezone odigrala još bolje. Ulogu golgetera preuzeli su neki drugi igrači, tako da Mladost trenutno ima najbolji napad lige. Dragiša Komarčević i Miodrag Vasiljević postigli su po devet golova, a dva manje Dalibor Krezović. U posljednjih 12 mečeva, tim iz Velike Obarske doživio je samo dva poraza. Od preostalih deset susreta, čak osam riješio je u svoju korist, uz dva remija. Izabranici Miroslava Milanovića u posljednjih 540 minuta ne znaju za neuspjeh.

"Do kraja sezone očekuju nas još tri utakmice, dvije na domaćem terenu i jedno gostovanje. Prvo nam dolazi Sloboda iz Mrkonjić Grada, zatim putujemo u Zvornik ekipi Drine, a u posljednjem kolu ugostićemo Ljubić. Nadamo se da ćemo uspjeti da zadržimo prvo mjesto, a šta će da urade ljudi iz Uprave nakon toga, to nije na stručnom štabu i igračima. Titula se ne osvaja svaki dan. To je jedna počast i za igrače i za trenera, ali i za Upravu. Ekipe iz većih gradova poput Doboja, Brčkog, Foče... i mnogi drugi nisu bili u mogućnosti da igraju u Premijer ligi, a jedno selo poput Velike Obarske na pragu je takvog uspjeha", dodao je strateg Mladosti.



Posljednjih dana u medijima se pojavila informacija da Mladost i ukoliko osvoji titulu u Prvoj ligi Republike Srpske, neće uspjeti da izbori plasman u Premijer ligu BiH. Razlog - nedostatak finansija i nepostojanje odgovarajuće infrastrukture.

"Mladost je mlad klub, klub koji nema veliku tradiciju. Velika Obarska u blizini je Bijeljine, koja već ima premijerligaša Radnika. Mislim da opština može da finansira dva kluba u najvišem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini. ali na ljudima koji vode klub je da donesu konačnu odluku", zaključio je Milanović.

FK Mladost osnovana je 1948. godine, a plasman u Prvu ligu Republike Srpske najveći je uspjeh u istoriji kluba iz Velike Obarske, semberskog sela koje ima lijepu priliku da se plasira u Premijer ligu BiH.

(B. Jakovljević - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC