• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tračevi, tračevi...

Sada kada je riješeno pitanje prvaka u skoro svim jakim evropskim ligama, fudbalski (mega) transferi udarna su tema u najtiražnijim medijima.

 Tračevi, tračevi... Izvor: MONDO

Naročito u Engleskoj, gdje su svjesni da padaju u sijenku njemačkih i španskih klubova.

Pa, tako, krenimo redom kroz naslove britanskih sportskih listova, ali i tabloida. Ako im je vjerovati, stvari stoje ovako...

Real Madrid spreman je da ponudi 53 miliona evra Totenhemu za Gareta Bejla, uprkos stavu londonskog kluba da nevjerovatni Velšanin vrijedi okruglo 100 miliona funti, odnosno 118 miliona evra. Razliku u toj cifri, Madriđani donekle žele da nadomjeste uključivanjem Gonzala Iguaina i/ili Anhela Di Marije u ovom "dilu".

Barselona, dok juri Nejmara u namjeri da spriječi njegov potencijalni transfer u Bajern Minhen, mora da razmišlja i o nasljedniku Viktora Valdesa na golu, ali i o jačanju porozne odbrane, u kojoj najčešće igraju defanzivni vezisti. Navodno, prvi "pik" Katalonaca je Brazilac iz Čelsija, David Luiz, za kojeg je Barsa spremna da plati 50 miliona evra.

Dio sredstava za ovaj transfer Barselona bi obezbijedila već najavljenom prodajom nekolicine igrača, poput Davida Vilje, Aleksa Songa, Aleksisa Sančeza, itd.

Mančester Junajted suočava se sa odlaskom Vejna Runija, kojeg planira da zamijeni Karimom Benzemom iz Real Madrida.

Mediji navode da bi nasljednik sera Aleksa Fergusona, Dejvid Mojes, novac od prodaje Runija (oko 30 miliona evra) samo preusmjerio na račun Reala.

U pomalo haotičnoj situaciji vezanoj za transfer Radamela Falkaa, koji je već bio proglašen novim igračem Monaka, a to je potom Kolumbijac demantovao, javio se i Čelsi sa ponudom od 47 miliona evra. To je manje od 60, koliko traži Atletiko, ali razliku Roman Abramovič želi da "poravna" uključivanjem Fernanda Toresa u razmjenu.

Tako bi se Tores vratio u Atletiko, klub u kojem je počeo karijeru i iz kojeg je otišao u Liverpul.

Liverpul ne raspolaže novcem koji imaju njegovi najveći rivali u Engleskoj, pa tako odbranu želi da pojača ili Tijagom Ilorijem iz lisabonskog Sportinga (oko pet miliona evra) ili Kurtom Zumom iz Sent Etjena (milion evra skuplji). Jedan od njih dvojice trebalo bi da zamijeni legendarnog Džejmija Karagera, koji se povlači na kraju sezone.

Liverpul i Mančester Junajted trebalo bi da odigraju nesvakidašnji derbi na tržištu u trci za mladog Kevina Strotmana iz PSV Ajndhovena. Vezista koji već ima 16 nastupa za Holandiju sa svega 23 godine interesantan je i ostalim velikim klubovima u Evropi, ne samo engleskim "vječitima".

I, kako sve ovo da prođe bez njih? Mančester Siti nada se da su vijesti o tome da Edinson Kavani prelazi u Pari sen Žermen netačne, a svoj doprinos tome vide u ponudi od 62 miliona evra, koju Napoli ne bi ni mogao da odbije jer toliko iznosi "minimalna izlazna klauzula" za Urugvajca.

Njemu lično, da ne bi razmišljao o drugim klubovima, "građani" žele da ponude 15 miliona evra po sezoni što bi ga učinilo najbolje plaćenim fudbalerom Premijer lige... Sve ovo, navodno, posmatra i Real Madrid.

Sažetije od ovoga teško da je moglo. Bar do sutra, kada će stići novi tračevi, vjerovatno u suštoj suprotnosti sa ovima od danas.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Peter Macdiarmid)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC