• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeni - Povrijeđeni 104:20 FOTO i VIDEO

Nažalost, tradicija da pored rezultata na terenu, poslije derbija imamo i "rezultat" u vidu uhapšenih i povrijeđenih, nastavljena je i ovog puta.

 Uhapšeni - Povrijeđeni 104:20 FOTO i VIDEO Izvor: MONDO

Pripadnici beogradske policije uhapsili su u subotu uveče više od 100 navijača Partizana i Crvene zvezde, od čega čak 25 onih koji nisu državljani Srbije, prije, za vrijeme i poslije odigravanja "vječitog" derbija u kojem su pobijedili crno-bijeli rezultatom 1:0.

Prema procjenama policije, utakmici je prisustvovalo 26.000 navijača oba tima, a zbog raznih djela u policijske prostorije privedene su 104 osobe, od čega je bilo 20 državljana Bosne i Hercegovine, četvorica Rusa i jedan Grk. Devetoro je maloljetno!



"Ukupno 20 osoba obratilo se u toku večeri Urgentnom centru radi pružanja ljekarske pomoći. Kod šest osoba su konstatovane lakše tjelesne povrede, a kod ostalih je utvrđivanje stepena povrede u toku. Jedan pripadnik Policijske brigade je povrijeđen, ali se još ne zna težine povrede", rečeno je u Birou MUP-a za saradnju sa medijima.

Protiv 45 privedenih podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a podnijeta je i jedna krivična prijava. Po skraćenom postupku 20 huligana biće privedeno kod sudije za prekršaje. Oduzeto je više baklji, topovskih udara, molotovljevih koktela i mnoštvo drvenih i metalnih palica.



Incidenti su počeli i prije početka sinoćnog derbija, pa je zbog tuča policija prvo privela 92 osobe, među kojim su tri maloljetnika, a sa nekoliko kamenica pogođen je i autobus koji je prevozio fudbalere crno-bijelih. Na kamenovanom autobusu s fudbalerima Partizana koji ih je prevozio na utakmicu, pričinjena je samo manja materijalna šteta.

U Železniku je u popodnevnim satima u blizini osnovne škole, izbila tuča navijača dva rivala poslije koje je policija privela 20 osoba, među kojima i pet stranaca. Na Pančevačkom putu je privedeno 19 navijača, navode u MUP-u, dodajući da tokom pojačanog angažovanja policije nije bilo bitnije povrijeđenih među pripadnicima MUP-a, a ni među navijačima.



Prilikom udaljenja navijača koji nisu imali karte ispred sjeverne tribine stadiona lakše su oštećena četiri parkirana vozila, od kojih je jedno policijsko. Dio navijača Crvene zvezde pokušao je (i uspio) da uđe na stadion preskačući ogradu.

Pogledajte...

Po završetku utakmice, navijači Crvene zvezde zapalili su neutvrđeni broj stolica na tribini, koje su ugašene intervencijom vatrogasaca.



Navijači Partizana su prije utakmice oštetili jedan autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća na liniji 17, dok je u Bulevaru Aleksandra Karađorđevića slomljeno vjetrobransko staklo na trolejbusu broj 40.



Za vrijeme utakmice korišćen je veliki broj pirotehničkih sredstava, što je u jednom trenutku izazvalo i kraći prekid meča. Dobrih desetak minuta trajala je žestoka tuča između navijača Partizana na južnoj tribini, zbog čega je intervenisala i policija, a nekoliko povrijeđenih prebačeno je preko ograde i odvezeno kolima hitne pomoći.

Tuču na Jugu pogledajte OVDJE.

(agencije/MONDO, foto: Beta/Darko Vojinovic)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC