• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razlaz!

Lijepo smo se družili, iako nije baš dugo potrajalo. Srećno vam bilo tamo gdje idete... Veliki broj aktera oprostio se od "vječitog derbija".

 Razlaz! Izvor: MONDO

Velika većina aktera 143. i 144. "vječitog derbija" napustiće Srbiju, tj. Superligu narednog ljeta. Neki od njih možda vratiće se jednog dana i odigrati još neki duel Partizana i Crvene zvezde, dok se veći dio u subotu uveče u Humskoj oprostio od srpskog praznika fudbala.

Ishod derbija takav je da će se crno-bijeli razići mnogo zadovoljniji, upisani u istoriju kao generacija koja se izjednačila po broju titula sa "vječitim rivalom".

S druge strane, iz Ljutice Bogdana samo Nenad Milijaš i Boban Bajković moći će da odu i kažu da su bili dio šampionskog tima, s tim da je Bajković u vrijeme osvajanja posljednje titule 2007. godine bio na pozajmici. Aktuelna generacija crveno-bijelih ostaće upamćena kao "vječito druga".

U Partizanovom slučaju predstojeća "generalka" neće biti sprovedena svakako u smjeru jačanja tima, već čiste zarade u trenutku kada se klub nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji. Teško je reći da će se crno-bijeli odreći igrača poput Lazara Markovića, Vladimira Stojkovića, Ivana Ivanova, a možda i Aleksandra Mitrovića, kako bi naredne sezone bili bolji i jači.

Naprotiv.

Njihov odlazak osjetiće se, ali je zahvaljujući izuzetno kvalitetnom radu u mlađim kategorijama i solidnom (ne uvijek) procjenom prilikom dovođenja igrača sa strane, Partizan prethodnih godina uspijevao da napravi tim dovoljno kvalitetan da osvoji titulu u Srbiji. Ne i više od toga.

U Crvenoj zvezdi je malo drugačija situacija. Novi sportski direktor Zoran Stojadinović donio je i nov način razmišljanja i poslije perioda u kojem su crveno-bijeli pod vođstvom trenera/tim menadžera Roberta Prosinečkog insistirali na dovođenju "najboljeg što postoji u Srbiji", Zvezda se ponovo okreće inostranstvu, na čemu su insistirali prethodnici Prosinečkog (Ivan Adžić, Goran Bunjevčević, Ilija Ivić, Stevan Stojanović, itd).

I prije ovog derbija Stojadinović je najavio dovođenje bar petorice novih igrača, a kako stvari stoje biće potrebno i više od toga. Dakle, Crvena zvezda će narednog ljeta prodavati (raskidati) i dovoditi i kako bi zaradila, ali i kako bi ojačala sastav u namjeri da konačno, sada već poslije šest godina, prekine dominaciju Partizana.

Dok su u fokusu igrači koji su nosili crno i crveno-bijeli dres ove sezone, teže će biti za Partizan i Crvenu zvezdu da se raziđu sa povećom grupom fudbalera koji su na platnom spisku, ali bez značajnog broja takmičarskih minuta. Takvih ima prilično na obje adrese...

Tomislav Pajović je na pozajmici u Partizanu iz Šerifa i pitanje je da li će crno-bijeli, ukoliko su zadovoljni učinkom iskusnog štopera, imati novca da otkupe taj ugovor, što je još manje vjerovatno u slučaju Luisa Garida, koji je u Zvezdi na pozajmici iz Deportivo Olimpije i nema nimalo nisko obeštećenje.

PARTIZAN

IDU SIGURNO: Lazar Marković, Vladimir Stojković, Ivan Ivanov.

IDU VJEROVATNO: Vladimir Volkov, Aleksandar Miljković, Marko Šćepović, Stefan Šćepović.

IDU MOŽDA: Aleksandar Mitrović, Nikola Ninković, Saša Ilić.

IGRAČI IZ DRUGOG PLANA: Dejan Babić, Goran Lovre, Žarko Tomašević, Branko Pauljević, Filip Knežević.

NA POZAJMICI U PARTIZANU: Tomislav Pajović.

NA POZAJMICAMA IZ PARTIZANA: Eduardo Pašeko, David Manga, Aleksandar Davidov, Nikola Trujić.

CRVENA ZVEZDA

IDU SIGURNO: Nikola Maksimović, Nenad Milijaš, Kadu Mendeš, Srđan Mijailović.

IDU VJEROVATNO: Luka Milivojević, Ognjen Mudrinski, Nikola Petković, Nikola Mikić, Darko Lazović.

IDU MOŽDA: Aleksandar Pantić, Boban Bajković, Filip Mladenović, Filip Kasalica.

IGRAČI IZ DRUGOG PLANA: Stevan Reljić, Natanijel Asamoa, Jovan Krneta.

NA POZAJMICI U CRVENOJ ZVEZDI: Luis Garido.

NA POZAJMICAMA IZ CRVENE ZVEZDE: Dragoljub Srnić, Slavoljub Srnić, Filip Stojković, Petar Đuričković, Stevan Luković, Marko Mirić.

Na potezu su Zoran Stojadinović i Albert Nađ (dok Partizan ne izabere novog sportskog direktora).

(N. J. - MONDO, foto: MN Press, Beta/Branislav Božić, FoNet/Aleksandar Koković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC