• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokeza: Gospodine Ružiću, stidite se

"Napali ste Vučića, jedinog poštenog čovjeka u politici, da je naredio rezultat derbija, zato što biste vi to radili da ste na njegovom mjestu".

 Kokeza: Gospodine Ružiću, stidite se Izvor: MONDO

Redakciji MONDA u nedjelju, dan poslije 144. "vječitog derbija", iz FK Crvena zvezda dostavljeno je otvoreno pismo potpredsjednika crveno-bijelih Slaviše Kokeze u kojem se on obraća potpredsjedniku FK Partizan Branku Ružiću.

Pismo prenosimo u cjelosti:

"Poštovani gospodine Ružiću,

Obraćam vam se na ovakav način, jer sam bio potpuno šokiran vašom drskošću, političkom i ljudskom bezobzirnošću, koju ste iskazali u svom intervjuu neposredno pred "vječiti derbi". Ipak, nisam odgovorio odmah, možda je tako i bolje, ali poslije vašeg bahatog i primitivnog ponašanja u loži Partizanovog stadiona bio sam primoran na to.

Prije svega, čestitam vam na pobjedi u derbiju. Zaslužena je. Ostvarena je boljom igrom, hrabrijim i poštenijim pristupom vaših fudbalera, kao i mnogo boljom taktikom koju je trener Rašović uspio da sprovede na terenu. Čestitam svim navijačima Partizana koji slave titulu svog kluba. Dakle, sve je jasno, fudbaleri i stručni štab Partizana zaslužili su uspjeh.

Vi, svojim ponašanjem, to svakako niste.



Vi ste, gospodine Ružiću, sramota i srpskog fudbala i Srbije. Vaše provokacije verbalne, kao i najprimitivnije gestikulacije poslije postignutog gola vašeg kluba jasno su pokazale vaše pravo lice, koje više ni pred kim ne možete da sakrijete lažnom mirnoćom i izmišljanjem pritisaka koji su se tobože vodili protiv vašeg kluba. Danima ste gospodine Ružiću, baš vi, vršili pritisak u javnosti, lagali i obmanjivali Srbiju, govoreći kako neko iz Zvezde hoće na nepošten način da dođe do titule.

Sad vas pitam, gospodine Ružiću, zašto se niste izvinili poslije derbija onima koje ste tako sočno i strasno danima klevetali, već ste nastavili priče o tobožnjim zavjerama, pripremajući se, valjda, za pljačku i u sljedećoj sezoni. Da otkrijemo karte, gospodine Ružiću. Vi ste sve vrijeme pravili alibi za mogući neuspjeh, ne razmišljajući o sudbinama onih koje ste lažno napadali i optuživali za sve ono što ste vi radili u prethodnim godinama.

Tri dana pred derbi, po vašim instrukcijama, cijeli grad i cijela zemlja pričali su o namještenoj utakmici čiji je konačan ishod navodno zapovjedio ili dogovorio Aleksandar Vučić. Pitam vas, je li to Vučić namjestio Mažića da nam presjeca kontre, je li vas ili Đurića, Vučić zvao da prijeti, je li vam kupovao igrače ili šta to već? Napali ste Vučića zato što biste vi na njegovom mjestu to radili...



Napali ste jedinog poštenog čovjeka u srpskoj politici zato što znate koliko ste vi i ovi iz vašeg okruženja loši, napali ste ga, jer vam smeta što je drugačiji. Što narodu niste rekli da uz Partizan stoje i premijer i predsjednik, predsjednik Skupštine, svi potpredsjednici sem jednog, ministar finansija, direktor RTS, bivši predsjednik i svi mogući i nemogući, a krivicu za vaš eventualni neuspjeh ste svaljivali na jednog čovjeka, koji nije čak ni član naše Uprave, ali koji je kriv zato što je pošten i zato što je iskreni navijač Zvezde.

Ne smijem ni da zamislim kako bi se Vučić proveo da je Zvezda kojim slučajem pobijedila. Prijetite podnošenjem ostavki u partiji i u Partizanu, aludirajući na moguće namještanje utakmice. Nikada niste ni pomislili da podnesete ostavku, jer biste je, valjda, da imate morala, podnijeli zbog Galenike ili Dunava, ali to vam nije palo na pamet.

Sad tražim od vas samo malo izvinjenje svim Zvezdinim navijačima, Fudbalskom klubu Crvena zvezda, svima koje ste uvrijedili pričama o namještaljkama, samo zato što ste polazili od sebe, misleći da smo mi isti kao vi.

E, nismo Ružiću.

Možda će Zvezda i sljedeće godine ostati bez titule, ali utakmice nećemo namještati. Možda ćete htjeti da ukinete Zvezdu, ne bih se iznenadio da u tome i uspijete, ali nam vi i takvi kao vi nikada nećete ukaljati obraz.

Na kraju, stidite se zbog svojih neuljudnih pokreta na kraju utakmice, pogledajte po svijetu kako se gospoda ponaša i naučite se nečemu, ako ničemu drugom, to je poštovanju prema svom protivniku i prema građanima Srbije".

U potpisu, Slaviša Kokeza, potpredsjednik Crvene zvezde.

(MONDO, foto: MN Press, Tanjug/Miloš Jelesijević, FoNet/Aleksandar Koković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC