• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal i Čelsi u Ligi Evrope, Njukasl ispao

Pedantni engleski statističari skrojili su virtuelnu tabelu Premijer lige, zamišljajući da je svaki udarac lopte u okvir gola bio pogodak.

 Arsenal i Čelsi u Ligi Evrope, Njukasl ispao Izvor: MONDO

Često čujemo ili pročitamo kako je sreća važan i nezaobilazan faktor u sportu.

Kada je u pitanju fudbal, sami igrači poslije utakmice u kojoj su pogađali prečku ili stativu konstatuju kako im je "sreća okrenula leđa" i kako bi sve bilo drugačije "samo da je tada ušla".

Statističari iz engleske kompanije "Opta Sports" bili su vrijedni i na kraju sezone u Premijer ligi su prebrojali sve udarce u okvir gola - bilo ih je ukupno 265 na 380 mečeva. Potom su odlučili da ih računaju kao pogotke, da bi na osnovu promijenjenih rezultata sačinili potpuno novu tabelu.

I, kakvi su efekti?

Neki klubovi bi sa naknadno uračunatim golovima prošli isto, ili slično kao u realnosti, ali ima i onih koji bi prošli drastično bolje ili lošije.

Krenimo od vrha tabele.

Mančester junajted osvojio je titulu sa 11 bodova prednosti u odnosu na Mančester siti. Da su prečke i stative bili pogoci, opet bi gradski rivali bili u samom vrhu tabele, samo bi "crveni đavoli" završili sezonu sa još ubjedljivijih "plus 13".

Već od trećeg mjesta dogodile bi se krupne promjene.

Inače petoplasirani Totenhem ostvario bi direktan plasman u Ligu šampiona, a sedmoplasirani Liverpul sakupio bi čak 14 bodova više, bio četvrti na tabeli i išao u kvalifikacije za elitno takmičenje!

Arsenal i Čelsi morali bi da se zadovolje kvalifikacijama za Ligu Evrope, s tim da bi "plavci" sa trećeg pali na šesto mjesto.

Vigan, koji je ispao u Čempionšip zajedno sa Redingom i Kvins Park Rendžersom, uz malo više sreće bi završio sezonu bezbjedan na 16. poziciji, ispred Aston Vile, dok bi treći "putnik" u niži rang bio Njukasl.

Najviše puta okvir gola su pogađali fudbaleri Mančester junajteda (24), Evertona (21), Liverpula (19), Totenhema (17), Mančester sitija (16), Arsenala (16), Sautemptona (16)...

Na drugoj strani, prečka i stativa najčešće su spasavali golmane Fulama i Kvins Park Rendžersa (po 20 puta), a slijede Njukasl (19), Aston Vila (19), Vest Hem (18) i Everton (17).

Okvir Liverpulovog gola se na 38 utakmica zatresao samo dva puta, dok su Arsenalovi prečka i stative pogođeni četiri puta.

Jedini klub koji bi računanjem tabele na dva načina imao isti broj bodova je Sanderlend.

REALNA TABELA: Mančester j. 89, Mančester s. 78, Čelsi 75, Arsenal 73, Totenhem 72, Everton 63, Liverpul 61, VBA 49, Svonsi 46, Vest Hem 46, Norič 44, Fulam 43, Stouk 42, Sautempton 41, Aston Vila 41, Njukasl 41, Sanderlend 39, Vigan 36, Reding 28, KPR 25.

TABELA SA PREČKAMA I STATIVAMA: Mančester j. 93, Mančester s. 80, Totenhem 76, Liverpul 75, Arsenal 74, Čelsi 72, Everton 67, VBA 56, Stouk 49, Sautempton 45, Vest Hem 44, Svonsi 43, Norič 43, Fulam 40, Sanderlend 39, Vigan 39, Aston Vila 38, Njukasl 37, KPR 30, Reding 23.

(MONDO, foto: Beta/AP/Sang Tan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC