• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perez: Murinjo, slobodan si!

Predsjednik Real Madrida saopštio je da su portugalskom stručnjaku "odriješene ruke" u izboru novog kluba. "Real uvijek hoće više".

 Perez: Murinjo, slobodan si!  Izvor: MONDO

Žoze Murinjo (50) sporazumno je raskinuo ugovor sa Realom, koji ga je za "kraljeve" vezivao do juna 2016. godine, saopštio je Florentino Perez.

Portugalac će po završetku sezone moći bez obeštećenja da preuzme neki drugi klub - Evropa već nedjeljama bruji da će to biti Čelsi - dok će se Real okrenuti potrazi za strategom koji će moći da ostvari njegove ambicije.

Perez je na konferenciji za novinare u ponedjeljak uveče rekao da su utisci o trogodišnjem Murinjovom angažmanu pomiješani.

"Sa njim smo ostvarili napredak u Ligi šampiona i na tome smo mu zahvalni. Međutim, Real je veliki klub, čija uprava i navijači uvijek žele više. Mislimo da naši ovosezonski rezultati nisu u skladu sa našim ambicijama. Zato je vrijeme da Murinjo poslije tri godine napusti klub".

Portugalac je sa "kraljevima" osvojio jednu titulu prvaka Španije i po jedan nacionalni Kup i Superkup.

Ovog proljeća, Real je ispao od Borusije iz Dortmunda u polufinalu Lige šampiona, titulu je prepustio Barseloni, dok je u finalu Kupa kralja na svom stadionu poražen od Atletiko Madrida poslije produžetaka.

Predsjednik Reala dodao je da trenutno ne postoji dogovor sa nekim drugim trenerom, mada je Pari sen Žermen prošle nedjelje objavio da su se iz Madrida raspitivali za Karla Anćelotija.

Strateg novog prvaka Francuske u nedjelju je i sam zatražio dozvolu da promijeni sredinu.

Prema riječima Florentina Pereza, Murinjo se nalazio pod velikim pritiskom medija, ali je demantovao da je odluka o rastanku donesena zbog trenerovog lošeg odnosa sa pojedinim igračima.

"Da smo se plasirali u finale Lige šampiona, sada bismo pričali sasvim drugu priču. Murinjo će ostati dio istorije Reala. Igrači i treneri prolaze, klub ostaje", završio je Perez.

(MONDO, foto: Beta/AP/Andres Kudacki)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC