• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Platini je rasista"

Camparini, koji je ove sezone ispao iz Serije A, kritikovao je Blatera i Platinija prošle nedelje rekavši da ih treba "šutnuti nogom u zadnjicu".

 "Platini je rasista" Izvor: MONDO

Italijanski fudbalski savez (FIGC) mogao bi da pokrene disciplinski postupak protiv predsjednika Palerma Mauricija Camparinija zbog "narušavanja ugleda" predsjednika FIFA i UEFA, Sepa Blatera i Mišela Platinija.

Camparini, poznat po čestim smjenama trenera kluba sa Sicilije, koji je ove sezone ispao iz Serije A, kritikovao je Blatera i Platinija prošle nedelje rekavši da ih treba "šutnuti nogom u zadnjicu".

Kontroverzni fudbalski funkcioner reagovao je na poruku Blatera da je sankcionisanje Rome sa 50.000 evra zbog rasističkog ponašanja njenih navijača mala i neprihvatljiva kazna u nastojanju da se rasizam iskorijeni sa stadiona.

Camparini je prošle nedjelje u intervjuu lokalnom radiju, o kojem se naširoko pisalo u italijanskim medijima, nazvao Blatera rasistom.

"Kada je Italija osvojila titulu prvaka svijeta Blater nije htio da nam uruči nagradu. Kako nazivate nekoga ko mrzi Italijane? On je rasista", rekao je Camparini, kritikujući i Platinija zbog izjave da bi Napoli trebalo da završi renoviranje stadiona kako bi dobio licencu UEFA za igranje utakmica Lige šampiona u Napulju.

"Apsurdno je da birokrate odlučuju o pitanju stadiona. Ako je San Paolo dobar za igranje u Seriji A, zašto nije dobar za Ligu šampiona? Predsjednike FIFA i UEFA treba šutnuti nogom u zadnjicu", poručio je Camparini.

U saopštenju FIGC navodi se da je Camparini prijavljen disciplinskoj komisiji, jer "ide dalje od legitimnog prava da kritikuje" i da je "narušio ugled" Blatera i Platinija.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC