• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lionel Mesi sve bliži klubu "besmrtnih"

Da li će Argentinac nekada nastupiti za neki drugi klub osim Barselone? Svi su izgledi da neće!

 Lionel Mesi sve bliži klubu "besmrtnih" Izvor: MONDO

Najbolji fudbaler svijeta Lionel Mesi, nakon što je sa 13 godina došao iz Argentine u Barselonu i počeo da trenira u "La Masiji" uz skupi tretman hormonom rasta, debitovao je za prvi tim "Blaugrane" 16. oktobra 2004. godine u gradskom derbiju sa Espanjolom.
Šansu tada tinejdžeru od 17 godina i 114 dana dao je Frank Rajkard.

Mesija manje od godinu i po dana dijeli od ulaska na prestižnu listu fudbalera koji su deset godina ili duže igrali samo za jedan i nijedan drugi klub u karijeri. To jeste uspjeh sam po sebi, ali mnogo igrača ulazilo je na tu listu i potom sa nje ispadalo promjenom kluba u smiraj karijere.

Primjer za to je svakako legendarni napadač Reala, Raul Gonzales, koji se poslije 16 godina u Realu oprobao u Šalkeu i tako ispisao sebe iz društva gdje su i dalje mnoga poznata imena, što aktivna, što ne. Od aktivnih igrača, najpopularniji su svakako:

Frančesko Toti (Roma), Rajan Gigs (Mančester junajted), Ćavi Ernandez (Barselona), Stiven Džerard (Liverpul), Iker Kasiljas (Real Madrid), Danijele De Rosi (Roma), Igor Denisov (Zenit), Toni Hibert (Everton), Andres Inijesta (Barselona), Karles Pujol (Barselona), Bastijan Švajnštajger (Bajern)...

Među bivše u nedjelju upisao se Džejmi Karager (Liverpul), a od ranije tu su ga čekali: Paolo Maldini (Milan), Fric Valter (Kajserslautern), Uve Kamps (Borusija Menhengladbah), Franko Barezi (Milan), Đuzepe Bergomi (Inter), Lav Jašin (Dinamo Moskva), Toni Adams (Arsenal), Geri Nevil (Mančester junajted), Pol Skols (Mančester junajted), Manuel Sančiz (Real Madrid), Klod Puel (Monako), Santijago Bernabeu (Real Madrid), Sandro Macola (Inter), Žoao Pinto (Porto), Tomas Šaf (Verder), Migel Ćendo (Real Madrid), Klaus Augentaler (Bajern Minhen), Hoze Antonio Kamačo (Real Madrid) i mnogi, mnogi drugi.

Da će, kada jednom uđe, i ostati u ovom društvu, Mesi je nagovijestio ove nedjelje u Dohi, gdje je gostovao u trenutku kada je od trenera Barselone Tita Viljanove dobio slobodno do kraja sezone, a sve zbog povrede mišića.

"Nikada nisam ni pomislio da igram za neki drugi klub osim Barselone", rekao je Mesi u Kataru.

On je nedavno produžio ugovor sa Barsom do 30. juna 2018. godine, kada će imati 30 godina. Mesi je za Barselonu odigrao 380 utakmica i postigao 313 golova što ga čini najboljim golgeterom u istoriji kluba sa svega 25 godina!

(MONDO, foto: Beta/AP/Manu Fernandez)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC