• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Pintu: Bićemo šampioni, ako...

"... budemo imali iste uslove kao i oni". Trener Crvene zvezde u utorak opet govorio o suđenju na derbiju.

 Sa Pintu: Bićemo šampioni, ako... Izvor: MONDO

Ni tri dana poslije poraza u utakmici sezone na stadionu Partizana, trener fudbalera Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu nije uspio da skine gorčinu sa lica.

Dan prije meča sa Slobodom Point na "Marakani", potpuno očekivano, više je pričao o neuspjehu u Humskoj, nego o pretposljednjoj utakmici sezone. Na to su ga primorali i novinari.

Pred kraj konferencije, kada se razgovor već "zahuktao" na pitanje da li bi danas promijenio nešto da ponovo igra sa crno-bijelima, rekao je:

"Eh, pa lako je sada kad znate rezultat. Ali, ali, ali... Kod mene nema 'ali'. Postupam uvijek sa ubjeđenjima i nikad ne sumnjam u ono što radim", rekao je Sa Pintu, poslije čega se složio sa ocjenom da kvalitet igre nije bio zadovoljavajući, u slučaju oba tima, a ne samo Crvene zvezde.

"Detalji... Pričao sam o detaljima, na kraju su baš detalji i odlučili. Jednog dana će sitnice pomoći nama, ali ovog puta su njima. Naš igrač padne, mi imamo kontru 'tri na dva', a sudija prekine igru da se ukaže pomoć. Poslije toga opet naš igrač padne, oni uđu u šansu za gol, naši igrači mu viknu: 'Ej, ej, sudija, leži igrač', a on ne prekida ništa i onda Luka (Milivojević) mora da pravi faul, da ne bi bio gol... Eto, to su detalji"
, naveo je Portugalac primjer povišenim tonom.

Potom je otišao i korak dalje:

"Evo, kažem vam sada, ako sljedeće sezone budem imao iste uslove kao i oni, bićemo šampioni".

Na pitanje MONDA da li može da bude malo konkretniji po pitanju "uslova", rekao je: "Ne, sada neću da pričam o tome. Pričaću kada dođe vrijeme" i na taj način potvrdio da sebe i naredne sezone vidi na istoj adresi, iako je poslije neuspjeha u derbiju u dijelu javnosti doveden u pitanje njegov i ostanak Zorana Stojadinovića u Crvenoj zvezdi.

Upravo taj dio kluba prethodne noći dobio je nadležnu komisiju, koja će biti "nad glavama" Sa Pintuu i Stojadinoviću.

Nedjelju rada na treningu uoči derbija nazvao je "odličnom", iako prihvata ocjenu da njegov tim nije odigrao dobro.

"Igrači su bili srećni sa svime, srećni i sa taktikom koju vide. Iako prihvatam da nismo odigrali dobro, mislim da ni protivnik nije pokazao ništa bolje, u prvom poluvremenu smo mi bili bolji, a oni su u drugom imali šanse i to je, takođe, istina", naveo je trener i još jednom podsjetio da Zvezda nema igrača sposobnog da zamijeni Darka Lazovića.

Izmenu Dauda - Milunović opisao je kao "svjesno preuzimanje rizika".

"Rizikovali smo mnogo puta. Neki su smatrali da je trebalo da se čuvamo. Ja više volim da rizikujem da pobijedim, a ne da čekam neriješeno. Zvezda će uvijek rizikovati i pokušati da pobijedi. I sada bih to uradio jer je Zvezda morala da ide na pobjedu".

Još jednom je podvukao: "Željeli smo pobjedu!"

"... ona je bila najvažnija i zato smo mijenjali određene stvari. Kad sam došao cilj je bio da budemo bolji nego što jesmo. Došli smo u situaciju da sami sebi stvorimo priliku da se borimo za titulu u derbiju, iako niko u to nije vjerovao", podvukao je Sa Pintu.

Upitan da li je bilo ko tražio od njega da Nikola Maksimović igra u finišu sezone odgovorio je jednom rječju: "Ne!".

Slobodu Point, narednog rivala svog tima, nazvao je "ozbiljnom ekipom" i istakao da najčešće igra u formaciji "4-2-3-1". Kao najopasnije fudbalere Užičana izdvojio je Jovicu Vasilića, Tijaga, Aleksandra Pejovića, Darija Purića i Stojana Pilipovića.

Duel Crvene zvezde i Slobode biće odigran u srijedu, u 17.00 časova.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC