• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojković: Prelijepe godine u Partizanu!

Stojković prelazak u Partizan ocijenio kao potez karijere. Derbi branio povrijeđen, Bajkoviću, zaista, bez ironije, prije meča poželio da bude junak.

 Stojković: Prelijepe godine u Partizanu! Izvor: MONDO

Malo ljudi zna da je Vladimir Stojković na 144. "vječitom derbiju" nastupio povrijeđen.

Na posljednjem treningu pred utakmicu, prvom čuvaru mreže srpskog šampiona, u žaru borbe, punom težinom na stopalo je nagazio Tomislav Pajović.

Smogao je snage i stao među stative u najbitnijem meču sezone, iako je noga bila otečena.

"Nisam imao drugog izbora nego da stegnem zube i da trpim. Nije mi bio prvi put da branim povrijeđen. Utakmice propuštaš samo kada baš ne možeš", počeo je Stojković.

Mogla je Zvezda na kraju do boda, ali je golman crno-bijelih lijepom paradom izvukao Kaduu loptu iz "devedeset" i izbacio je u korner. Poslije toga svima na stadionu u Humskoj bilo je jasno da će Partizanu pripasti cijeli plijen i da će vrlo brzo crno-bijela strana "vječitog derbija" započeti šampionsko slavlje.

"Kraj je bio paklen, pun tenzija. Trudio sam se da mi koncentracija bude na najvećem nivou, nijednog trenutka nisam podlegao atmosferi. Znao sam da moram da ostanem smiren, kao kada braniš ispred svoje zgrade. Psihički je bilo teško, mnogo odgovornosti zbog važnosti meča".

Pokušali su crveno-bijeli dozvoljenim sportskim prijetnjama da izvrše pritisak na crno-bijelu "jedinicu". Stojkovićev dogogodišnji saigrač iz Zemuna, Crvene zvezde i reprezentacije, Nenad Milijaš, obećao je golmanu Partizana da će mu na derbiju pokazati sve mane.

Prijetnje nisu bile opravdane...

"Miki je moj drug, vjerujem da su i novinari malo 'nafilovali' to što je rekao. Takođe, čovjek razmišlja pozitivno. Ako nije našao moje mane, vjerovatno je zapazio neke vrline... Nismo se čuli poslije utakmice, vidjeli smo se u tunelu i tamo smo se ispričali".

Stojković je i prije i poslije derbija naglasio da nije bio ironičan kada je Bobanu Bajkoviću poželio sreću i da odluči derbi.

"Iskreno, stvarno nisam bio ni blizu ironije kada sam to rekao. Čovjeku sam poželio ono što sam i sebi. Ako nekome želiš zlo vrlo lako može tebi da se dogodi. Uvijek polazim od sebe, ne radujem se tuđoj nesreći".

Navijači Partizana smatraju ga najboljim pojedincem u svom klubu ove sezone.

"Prija svaka pohvala. Ipak, izdvojio bih tim, ima nas 11 na terenu i još 20 van njega. Svi smo kao jedan, ne bih isticao pojedinca".

Stojković je najavio odlazak iz Humske neposredno po završetku derbija, ali je spreman na svaki dogovor sa Upravom crno-bijelih. Kako ističe, u Partizanu se lijepo osjeća.

"U ovom momentu je realno da odem, ali ja sam uvijek bio otvoren za priču. Ima vremena do početka prelaznog roka, sigurno da ću popričati s ljudima iz kluba".

Najbolji srpski golman upitan je da iz ove perspektive prokomentariše potez da pređe u Partizan, klub kojem je i ranije bio vrlo blizu.

"Tri prelijepe godine sam proveo u klubu. Ovdje sam se osjećao i bitno i prijatno. Izuzetno familijaran klub, sve je nekako skockano i kada dođeš na Teleoptik, bukvalno ti se ostaje. Kao što sam rekao, to je moj potez karijere", ocijenio je Stojković.

(V. S, P. V. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC