• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan je šampion, a ko ispada?

Uoči 29. kola Jelen Superlige nepotrebno je pisati o tome ko će biti prvak. Pažnja će biti usmjerena ka donjem dijelu tabele i borbi za opstanak.

 JSL: Partizan je šampion, a ko ispada? Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana imaće u srijedu prvu meč loptu za osvajanje još jedne šampionske titule, šeste uzastopne. Gostovaće u Smederevu i osvajanjem bar boda u duelu sa "fenjerašem" proslaviće naslov prvaka.

Njihov "vječiti" rival pokušaće da pruži utjehu svojim ponovo razočaranim navijačima protiv Slobode Point, u Ljutice Bogdana.

Trećeplasirana Vojvodina mogla bi da bude zainteresovana za rezultat meča na najvećem stadionu u Srbiji. Dva kola prije kraja ima samo četiri boda manje od Crvene zvezde.

"Lale" će u srijedu igrati protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu i eventualnom pobjedom i kiksom tima Rikarda Sa Pintua steći će priliku da u posljednjem kolu, u Novom Sadu, vode direktnu borbu za drugo mjesto. Najvjerovatnije - bez prisustva publike.

Velika pažnja biće posvećena i sve nervoznijoj borbi za opstanak u ligi.

BSK Borča i Radnički 1923 ostvarili su pobjede u prošlom kolu u gostima i izazvali gnijev Pazaraca, koji su ih optužili da su neregularno trijumfali i ujedno čak zaprijetili istupanjem iz lige.

Na sreću takmičenja, predomislili su se, iako su ostali pri stavu da prvenstvo nije pošteno. Takvo mišljenje ne dijeli predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

Ime saputnika Smedereva na putu za Prvu ligu Srbije možemo tražiti pogledom ka donjem dijelu tabele. Trenutno je u najlošijoj poziciji Novi Pazar (27), koji zauzima pretposljednje mjesto na tabeli, sa istim brojem bodova kao i Radnički 1923.

Borčani su 13, sa 29 osvojenih poena, odnosno dva više od direktnih rivala u borbi za opstanak. Nije prijatno ni Donjem Sremu i potpuno posrnulom Radničkom iz Niša, koji imaju po 31.

Novi Pazar će u srijedu tražiti spas i mir protiv Rada, na svom stadionu. Kao što je navedeno, Radnički 1923 igraće protiv Vojvodine na svom terenu, a BSK protiv Jagodine, u Borči.

Ishod tih utakmica razjasniće ko će sa kakvim šansama za "preživljavanje" dočekati nedjelju i posljednjih 90 minuta sezone.

Takođe bi mogla da bude zanimljiva i borba za četvrtu poziciju. Trenutno se na njoj nalazi Jagodina, iako joj nije neophodna jer je plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope obezbijedila trijumfom u Kupu Srbije.

Međutim, "ćurani" su istakli uoči puta na "Špinjatu" da neće prepustiti rivalima mjesto u "Top 4". Prijete im Rad, OFK Beograd i Sloboda Point.

PAROVI POSLJEDNJA DVA KOLA:

(srijeda) BSK - Jagodina, Zvezda - Sloboda, Donji Srem - Hajduk, Smederevo - Partizan, Novi Pazar - Rad, Radnički 1923 - Vojvodina, Radnički Niš - Javor, Spartak - OFK Beograd. Svi mečevi počeće u 17.00 časova.

(nedjelja) Partizan - Spartak, Hajduk - Novi Pazar, Jagodina - Donji Srem, Javor - Radnički 1923, OFK Beograd - BSK, Rad - Radnički Niš, Sloboda - Smederevo, Vojvodina - Zvezda.

TABELA: Partizan 67, Crvena zvezda 62, Vojvodina 58, Jagodina 44, Rad 41, OFK Beograd 41, Sloboda Point 39, Spartak Zlatibor voda 36, Hajduk 35, Javor 33, Donji Srem 31, Radnički Niš 31, BSK Borča 29, Radnički 1923 27, Novi Pazar 27, Smederevo 15.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC