• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester siti+Njujork Jenkis = Njujork sitI

Vicešampion Engleske u fudbalu i najpoznatiji bejzbol klub na svijetu osnovali Njujork siti, fudbalski klub koji će se takmičiti u MLS ligi.

 Mančester siti+Njujork Jenkis = Njujork sitI Izvor: MONDO

Njujork siti biće 20. klub u američkoj MLS ligi i počeće sa takmičenjem 2015. godine, do kada bi trebalo da pronađe ili izgradi stadion na kojem će igrati, saopštila je MLS liga.

Prebogati Mančester siti, u vlasništvu šeika Masura bin Zajeda Al-Nahjana, platiće 100 miliona dolara za novu franšizu, što je 60 miliona dolara više nego što je platio Montreal Impekt prije tri godine.

Engleski klub biće većinski vlasnik kluba, dok će Njujork Jenkisima pripasti oko 25 posto akcija.

“Njujork je legendarni sportski grad i napredan globalni grad sa fudbalskom bazom koja se ubrzano širi. Oduševljeni smo što možemo doprinijeti razvoju fudbala u Njujorku. U Jenkisima našli smo najboljeg partnera za razvoj sportskog kluba svjetske klase i pobjedničkog tima koji će s ponosom nositi ime Njujork siti”, rekao je izvršni direktor Mančester sitija Feran Sorijano, prenosi “Njujork tajms”.

“Radujemo se prilici da sarađujemo sa Mančester sitijem u kreiranju nečeg posebnog za ljubitelje fudbala u Njujorku i stvaranju još jednog strašnog tima u ovom gradu u kojem će uživati svi ljubitelji sporta”, dodao je Hal Stajnbrener iz Njujork Jenkisa.

“Njujork tajms” navodi da se Mančester siti odlučio za partnerstvo sa Jenkisima kako bi iskoristio njihove političke veze i iskustva u gradnji stadiona u Njujorku u rješavanju pitanja budućeg doma novog fudbalskog kluba.

Njujork siti bi svoju prvu sezonu u MLS ligi mogao igrati kao domaćin na stadionu Jenkisa, na kojem će 25. juna biti odigran i prijateljski meč između Mančester sitija i Čelsija, ali vlasnici franšize planiraju izgradnju novog stadiona u Njujorku i to na Flešing Medousu.

Plan vlasnika Mančester sitija je da izgrade stadion sa 25.000 mjesta u Flešing medous Korona parku, gdje se nalaze teniski centar Bili Džin, na kojem se igra US Open, te stadion bejzbol tima Njujork Mets ali postoje brojni protivnici tog plana i upravo zbog toga biće im potrebna pomoć i uticaj Njujork Jenkisa u ostvarivanju tog plana.

Iako plan ima podršku gradonačelnika Njujorka Majkla Blumberga, brojni aktivisti su digli glas protiv davanja dijela parka stranom timu kojeg zanima samo profit i to u suštini besplatno zbog čega je gradnja dovedena u pitanje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC