• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić za MONDO: Borac? Čelik je prioritet!

"Nisam čuo o mom mogućem povratku u Borac. Kao profesionalac sam isključivo skoncentrisan na Čelik i završetak prvenstva", kaže Jagodić za MONDO.

 Jagodić za MONDO: Borac? Čelik je prioritet! Izvor: MONDO

Banjalučka čaršija odavno šapuće, a nakon otkaza sedmog trenera u pet godina - Slobodana Starčevića sa klupe Borca, sve glasnije govori o povratku Vlade Jagodića u banjalučki klub, po treći put u karijeri.

Prvi put je sa crveno-plavima osvojio peto mjesto, da bi u svom drugom mandatu osvojio šampionsku titulu u Bosni i Hercegovini i kao nagradu od rukovodstva dobio otkaz!?

Naravno, cijela priča se dogodila prije dvije godine, ali te stvari teško mogu da se zaborave iako bi mnogi ljubitelji crveno-plave boje rado vidjeli Jagodića opet na Gradskom stadionu...

Prema pripremljenom scenariju čaršije, po okončanju sezone, Jagodić će opet dobiti posao, a zajedno s njim i Miroslav Balaban, šef struke Krupe, dok bi trener golmana bio Velimir Lolić.



Međutim, aktuelni strateg Čelika i mlade reprezentacije BiH je u razgovoru za MONDO bio poprilično iznenađen ovim spekulacijama.

"Zatekli ste me tim informacijama. Nisam čuo niti čitao o mom mogućem povratku u Borac. Ugovor me sa zeničkim klubom veže do kraja sezone i kao profesionalac sam isključivo skoncentrisan na Čelik i završetak prvenstva",
rekao je Jagodić za MONDO.

Prema njegovim riječima, klub sa "Bilinog polja" je u igri za plasman u Evropu i pokušaće u posljednjem kolu da u direktnom dvoboju nadigra sarajevski Olimpik i nada se povoljnom rezultatu iz Gabele.

"Možemo do međunarodne scene ukoliko osvojimo bodove na 'Otoci', a Borac ne pobijedi GOŠK u Gabeli. Ako Borac zabilježi pobjedu onda oni idu u evropsko takmičenje jer imaju pozitivan omjer s nama i jedina su ekipa koja nas je pobijedila s dva razlike".

Na naše insistiranje da odgovori da li bi se vratio u "Velikana iz Platonove" i pod kojim uslovima, Jagodić je, iako nevoljno, podsjetio na dešavanja iz 2011. godine kada je sa osvojenom titulom dobio otkaz na Gradskom stadionu.



"Zaustavili su me da podignem Borac visoko. Otpustili su me poslije osvojenog pehara prvaka i klubu, odnosno pojedincima, to nikako ne mogu da zaboravim. Da bih uopšte razmišljao o eventualnom povratku, mora valjda neko da me pozove, ali nijedan poziv nisam dobio. Zato, ponavljam, meni je u ovom trenutku najvažniji Čelik".

Sudeći prema raspoloženju većine Zeničana, a posebno najvatrenijih pristalica Čelika - "Robijaša", i Jagodić je najvažniji njima. Zato su mu uručili posebnu zahvalnicu što je podigao klub i vratio ga u vrh domaćeg fudbala.

"Dirnuli su me, zaista sam bio presrećan posebno jer su mi zahvalnicu uručili pred mojim ćerkama. Na njoj piše da sam vratio osmijeh na lica Zeničana. Zadovoljni su ljudi, navijači i Uprava s kojom po okončanju sezone imam razgovor. Kad sam potpisivao ugovor oni su željeli da stavim paraf na dvije godine, a ja sam rekao, 1+1 godina, jer poslije iskustva u Borcu želio sam da im dam do znanja da ćemo produžiti samo ako budu zadovoljni", podvukao je Jagodić.

Po svemu sudeći, iako mu je u srcu Borac, u kojem je stekao slavu i kao igrač i kao sportski direktor, utisak je da će Jagodić ostati u Čeliku.

(N. Š. /MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC