• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokeza za MONDO: Stojadinović za sada ostaje

"...a, Crvena zvezda će naredne sezone igrati Evropu", izričit je u intervjuu za MONDO potpredsjednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza.

 Kokeza za MONDO: Stojadinović za sada ostaje Izvor: MONDO

Da li je formiranje rijetko viđene Sportske komisije unutar Uprave FK Crvena zvezda, koja je po hijerarhiji pretpostavljena sportskom direktoru Zoranu Stojadinoviću, ujedno i priprema terena da se njemu uruči otkaz.

Nema ko je pročitao svježu odluku Upravnog odbora, od ponedjeljka uveče, a da ove dvije stvari nije doveo u direktnu vezu.

Jedan od članova novoformirane komisije, ujedno i potpredsjednik kluba Slaviša Kokeza, pristao je da o svemu otvoreno govori za MONDO.

Prvo pitanje bilo je vezano za to šta je to uopšte Sportska komisija...

"Ona će se, kao što joj ime kaže, baviti pitanjem organizacije u sportskom sektoru, prelaznim rokom, odlascima i dolascima igrača, ali uz konsultaciju sa aktuelnim sportskim direktorom", rekao je Kokeza.

Da li se ingerencije Sportske komisije direktno poklapaju sa onime što bi trebalo da obavlja sportski direktor? Da li je to svojevrstan oskimoron?

"Nije. Komisija je organ koji je oformljen da bi napravio sistem koji će postojati nevezano za ime i prezime čovjeka koji obavlja neku funkciju, da li ste to vi ili ja ili neko treći. Klub ne bi trebalo da zavisi od jednog čovjeka, počevši od skautinga, Omladinske škole, pa sve od odluka vezanih za trenera, na kraju i pojačanja, odlazaka".

Sve ovo rečeno upućuje na to da ste izgubili povjerenje u Stojadinovića.

"Ne znam zašto svi povezuju te dvije stvari. Mi nemamo potrebe da na ovaj način pripremamo teren ni za šta. Kažem vam otvoreno, ako se bude izgubilo povjerenje u Stojadinovića, onda on neće više biti sportski direktor".

Da li ste zadovoljni Stojadinovićevim učinkom od zimus do sada?

"Vidite, svi aludiraju na to da li će Stojadinović dobiti podršku ili ne, da li će biti smijenjen. Ja ću vam reći konkretno. On je prije svega moj prijatelj i biće prvi kojeg ću obavijestiti ukoliko bude došlo do toga da bude smijenjen. Nemam šta od njega da krijem, ako budem smatrao da bi trebalo da ode, pozvaću njega, a ne novinare", rekao je i nadovezao se:

"Za sada, Stojadinović ostaje u klubu i natavlja da radi svoj posao. Ako bude drugačije obavijestiću prvo njega", rekao je Kokeza, dok ljubitelji fudbala u našoj zemlji iz više primjera znaju šta je ranije značilo "za sada".

Iz razgovora sa ljudima iz kluba, a i prema Stojadinovićevoj izjavi, može se zaključiti da Upravni odbor nije bio jedinstven kada se raspravljalo o radu sportskog sektora, direktora i trenera.

"Mi oko svega razgovaramo i ako me pitate da li su postojala različita mišljenja - jesu. I ne samo oko toga, već i mnogim drugim pitanjima. Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, ali onda donosimo zajednički stav i nikada ne glasamo, već sve odluke donosimo jedinstveno. Da li je bilo zamjerki, da li je bilo primjedbi - bilo je, ali kao što sam rekao Stojadinović za sada ostaje".

A, trener Rikardo Sa Pintu?

"Ne bih komentarisao to dok se ne završi prvenstvo..."



Zbog čega predsjednik kluba Dragan Džajić nije ni u jednoj od tri oformljene komisije? Bilo je komentara da je sklonjen po strani...

"S obzirom na to da je on predsjednik, nema razloga da bude ni u jednoj komisiji. On svojim činom mora da učestvuje u dogovoru sa svim komisijama, i Sportskom i Organizacionom i Finansijskom. Svaka od komisija mora da komunicira sa Upravnim odborom, a on je predsjednik Upravnog odbora pa je tako direktno upućen u rad svake komisije".

Poslije derbija moglo je da se čuje da je na Stojadinovića i Sa Pintua vršen pritisak da protiv Partizana igraju određeni igrači, ne samo Nikola Maksimović, već i Aleksandar Pantić, Srđan Mijailović i Ognjen Mudrinski. Da li je to tačno?

"Ako je neko tražio da bilo ko igra, onda neka taj koji vam je to rekao dođe i kaže javno 'tražio je taj i taj, da igra taj i taj'. Nemojte ovako... Neka taj koji vam je to ispričao konkretno kaže o čemu se radi", rekao je Kokeza, a onda se nadovezao:

"Ja sam samo radio svoj dio posla, a to znači da sam gospodinu Stojadinoviću rekao da Garido kvalitetom ne zaslužuje da bude u Crvenoj zvezdi, da nije opravdao povjerenje i evo sada vam kažem da on sigurno neće ostati u klubu", otkrio je i podvukao:

"A, što se tiče glasina za koje ste me pitali, imate trenera, pitajte ga da li mu je nekada neko sastavljao tim".

Da li se na Upravnom odboru diskutovalo oko toga koji bi igrači trebalo da igraju, odnosno koji bi fudbaleri trebalo da budu starteri u ovom trenutku kako bi klub na ljeto mogao da ima koristi od toga? I da li je od Stojadinovića traženo da to i sprovede u djelo?

"Ne, ne... Priče je bilo o tome ko ne bi trebalo da igra, a ne ko bi trebalo da igra".

Ko ne bi trebalo da igra?

"To nije tajna - igrači kojima ističe ugovor za deset dana i koji su u međuvremenu odbili da ga produže. S obzirom na to da je titula izgubljena, jednostavno ne vidim svrhu da ti igrači više budu na terenu umjesto djece Crvene zvezde. Prioritet je da u ova dva kola igraju naša djeca, prije svih Vukan Savićević, oni u kojima leži budućnost Crvene zvezde. O tome se pričalo", tvrdi Kokeza.

"Ima nekoliko igrača koji su na deset dana od toga da budu slobodni i mi nemamo apsolutno nikakvu ekonomsko-finansijsku korist da oni i igraju, ako će uskoro otići bez dinara obeštećenja".



Od ranije je poznato, a Miloš Dimitrijević, Filip Janković, Veljko Simić i još neki igrači to su na primjeru dokazali, da svaki igrač vašeg kluba može da dobije raskid ugovora preko noći. Kako se bliži kraj sezone, a dugovi prema njima gomilaju, povećava se i opasnost da će oni narednog ljeta to iskoristiti da lakše pronađu novu sredinu.

Da li imate nagovještaja da bi, osim Nikole Mikića, Kadua Mendeša i Nikole Petkovića kojima ističe ugovor, još neko mogao da zatraži raskid istog?

"Mogu samo da kažem za one sa kojima sam lično razgovarao, a sa ostalima namjeravam da pričam u toku narednih sedam dana. Razgovarao sam sa Mudrinskim i Mladenovićem i siguran sam da njih dvojica to neće uraditi. Za ostale me pitajte kad se budem vidio sa njima..."

U jednom od prethodnih razgovora za MONDO najavili ste da će igračima biti ponuđeno da pređu na nešto "slabije" ugovore.

"Nije realno da se o tome priča dok traje prvenstvo i ti razgovori će biti obavljeni po završetku lige. Tada ćemo znati s kim imamo dogovor, a s kim ćemo se razići".

Ako su tipski ugovori na 60, 90 i 120 hiljada evra, već na prvi pogled jasno je da bi kapiten Nenad Milijaš morao da se odrekne dvije trećine ovogodišnje zarade od 360 hiljada evra ukoliko bi želio i naredne sezone da igra u Crvenoj zvezdi. Djeluje da je u takvoj situaciji razlaz izvjestan?

"Ne znam, nismo razgovarali. Sve što za sada mogu da kažem je da imam samo riječi hvale na račun kapitena, kada god je trebalo da nam pomogne kada su u pitanju stvari u svlačionici bio je na vrhuncu zadatka, jedan od igrača u uskom krugu koji je bio potpuno odan klubu i mnogo toga korigovao je u dogovoru sa Upravom. Imam samo pohvale za njega".

Licenca? Bliži se "kraj roka".

"To ćete morati da pitate gospodina Nebojšu Čovića".

Postoji dio zvezdaške javnosti u kojem vlada mišljenje da bi za klub bilo bolje da ne jurca opet za licencom i da naredne sezone igra samo domaća takmičenja.

"Crvena zvezda će igrati Evropu. To ne dolazi u pitanje", izričit je bio Kokeza na kraju razgovora za MONDO.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC