• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan i zvanično šampion

Crno-bijeli pobijedili u Smederevu 2:0 i kolo prije kraja stekli sedam bodova prednosti u odnosu na Zvezdu, koja je izgubila od Slobode Point 1:2.

  JSL: Partizan i zvanično šampion  Izvor: MONDO

Kolo prije kraja Jelen Superlige za sezonu 2012/13, fudbaleri Partizana obezbijedili su šesti uzastopni pehar prvaka Srbije i izjednačili se po ukupnom broju nacionalnih titula (25) sa najvećim rivalom, Crvenom zvezdom.

Crno-bijeli su srijedu u Smederevu pobedili istoimenog domaćina 2:0, dok se Zvezda obrukala na "Marakani" i očajnom partijom izgubila od Slobode Point 1:2.

S obzirom da je poslije pobjede Partizana u "vječitom derbiju" prošle subote bilo jasno ko će p(ostati) šampion, vanredno 29. kolo mnogo više uzbuđenja nosilo je u donjem dijelu tabele.

Dilema o drugom putniku u niži rang, međutim, nije riješena ni ove srijede. Ko će uz Smederevo ispasti iz lige saznaćemo u nedjelju, a trenutno je na tom mjestu BSK Borča.

Borčani su jedini od tri ugrožena tima izgubili, pošto ih je na njihovom terenu pobijedila Jagodina 2:1. Radnički 1923 je savladao Vojvodinu u Kragujevcu 1:0, dok je Novi Pazar bio ubjedljiv protiv Rada. Gosti su ispraćeni za Beograd sa čak četiri gola u mreži (4:0).

"Ispd crte" sada je pao BSK, koji ima 29 bodova. Kragujevčani i Pazarci imaju po bod više, a u posljednjem kolu sve tri ekipe gostuju - Borčani komšijskom OFK Beogradu, Radnički 1923 Javoru, a Novi Pazar u Kuli.

Ipak, krenimo od vrha...

Partizan je ovog proljeća imao 11 bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, pa pao na samo dva uoči direktnog duela sa najvećim rivalom, ali sada ima priliku da se eventualnim porazom crveno-bijelih u nedjelju u Novom Sadu, od Vojvodine, opet vrati na dvocifrenu razliku.

Ne pamti se tako "turbulentno" proljeće!

Ekipa Vuka Rašovića poslije pobjede u derbiju ništa nije prepustila slučaju. Od starta utakmice sa Smederevom crno-bijeli su krenuli ofanzivno i već u 2. minutu pogodili prečku. To je učinio junak 144. "vječitog derbija" Miloš Jojić, pošto je šutirao glavom poslije akcije Marka Šćepovića i Predraga Luke na desnoj strani.

Samo 15 minuta kasnije Šćepović je donio prednost Partizanu, kada je sa nekoliko metara sproveo loptu u mrežu posle asistencije Saše Ilića. Na 2:0 povisio je Nemanja Kojić u 67. minutu, kada je ostao usamljen zahvaljujući pokušaju solo-prodora Šćepovića, ali i nesebičnoj asistenciji istog saigrača.

Poslije tog gola gosti su se opustili i u mislima već počeli da slave, ali igrači Smedereva to nisu umeli da kazne. "Krivac" za to je, ipak, i rezervni čuvar mreže Partizana Nikola Petrović koji je u 31. minutu zamijenio Vladimira Stojkovića, pošto je iskrenuo zglob prilikom jednog ispucavanja lopte.

Partizan je u Smederevu imao podršku velikog broja svojih navijača sa kojima je proslavljena titula, ali "glavna žurka" zakazana je za nedjelju, kada će na stadionu u Humskoj gostovati Spartak Zlatibor voda.



Što se tiče drugoplasirane Crvene zvezde, ekipa Rikarda Sa Pinta je izgleda "pokidala živce" svojim navijačima koji su se ove sezone zaista svačega nagledali na terenu.

Za očajnu partiju protiv Slobode Point i poraz 1:2 igrači su "nagrađeni" pogrdnim skandiranjem, ali i po kojom bakljom i topovskim udarom koji su poletjeli ka njima po završetku utakmice.

Užičani su bili bolji od početka duela na "Marakani" i poslije dva poništena pogotka zbog ofsajda poveli su u 34. minutu. Predrag Ranđelović je iskoristio lošu procjenu Uroša Spajića koji je mislio da će pomoćni sudija mahati ofsajd, pobjegao je čuvaru i realizovao dodavanje Aleksandra Pejovića.

Ranđelović je bio precizan i u 71. minutu, nakon što je Tijago ukrao loptu Nikoli Petkoviću i poslije razmjene dodavanja omogućio saigraču iz napada da ponovo zatrese mrežu.

Utješni pogodak za crveno-bijele, ako se tako može nazvati, postigao je Ognjen Mudrinski poslije proigravanja Luke Milunovića sedam minuta pre kraja. Preostalo vrijeme, ispostavilo se, nije bilo dovoljno igračima Zvezde da izbegnu poraz.

Od ekipa iz "donjeg doma", jedino je BSK ostao "praznih šaka" pošto je Jagodina u Borči opravdala ulogu favorita i pobijedila 2:1.

Vojvodina u Kragujevcu nije uspjela da nadoknadi gol Darka Spalevića iz 37. minuta, dok je istovremeno Rad u Nom Pazaru "otvoren" penalom zbog igranja rukom, a poslije toga su se raspucali domaći fudbaleri.

Imali su, ipak, i Borčani priliku da izbjegnu poraz, što bi značilo da će BSK, Radnički 1923 i Novi Pazar poravnati ući u poslednje kolo, ali je Mile Savković u nadoknadi vremena promašio zicer pred golom Jagodine.

Dakle, jedina dilema koja je ostala da se riješi u nedjelju, jeste ko će pored Smedereva ispasti iz lige?

Partizan će kao prvak u kvalifikacije za Ligu šampiona, a Crvena zvezda, Vojvodina i Jagodina u kvalifikacije za Ligu Evrope.

REZULTATI 29. KOLA:

BSK Borča - Jagodina 1:2 (1:2)
/Nuhi 31 - Arsenijević 15, Lepović 42/

Crvena zvezda - Sloboda Point 1:2 (0:1)
/Mudrinski 83 - Ranđelović 34, 71/

Donji Srem - Hajduk 1:0 (0:0)
/Josimov 58/

Smederevo - Partizan 0:2 (0:1)
/Šćepović 17, Kojić 67/

Novi Pazar - Rad 4:0 (1:0)
/Mutavdžić 38p, 80, Popović 60, Vidaković 89/

Radnički 1923 - Vojvodina (1:0)
/Spalević 37/

Radnički Niš - Javor 2:0 (1:0)
/Škuletić 2, Jovanović 58/

Spartak ZV - OFK Beograd 0:2 (0:2)
/Ivanović 29, Pavlovski 43/

TABELA: Partizan 70, Crvena zvezda 62, Vojvodina 58, Jagodina 47, OFK Beograd 44, Sloboda Point 42, Rad 41, Spartak Zlatibor voda 36, Hajduk 35, Donji Srem 34, Radnički Niš 34, Javor 33, Radnički 1923 30, Novi Pazar 30, BSK Borča 29, Smederevo 15.

PAROVI 30. KOLA (nedjelja, 26. maj):

Partizan - Spartak ZV
Hajduk - Novi Pazar
Jagodina - Donji Srem
Javor - Radnički 1923
OFK Beograd - BSK Borča
Rad - Radnički Niš
Sloboda Point - Smederevo
Vojvodina - Crvena zvezda

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC