• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašović: Čestitam svima! I Vermezu i Tumbi!

Trener Partizana osvojenu titulu čestitao navijačima, zaposlednima u klubu, igračima, bivšem treneru i sportskom direktoru.

  Rašović: Čestitam svima! I Vermezu i Tumbi!  Izvor: MONDO

Pobjeda Partizanovih fudbalera u Smederevu 2:0 znači da su crno-bijeli i zvanično osvojili šestu uzastopnu titulu prvaka Srbije.

Takođe, izjednačili su se po broju trofeja nacionalnog prvaka sa Crvenom zvezdom, što je posebno istakao trener Vuk Rašović.

"Ovo je naša istorijska titula. Izjednačili smo se (sa Crvenom zvezdom) po broju osvojenih titula. Trudili smo se godinama da to dostignemo i sada je vrijeme slavlja", rekao je Rašović po završetku utakmice.

On je ekipu preuzeo 29. aprila od Vladimira Vermezovića, nakon remija u Novom Pazaru kojim su crno-bijeli pali sa 11 na samo dva boda prednosti u odnosu na Zvezdu.

Mladi trener nije bio zatečen tim potezom Uprave. Dobro se snašao, vezao četiri pobjede od kojih je jedna u 144. "vječitom derbiju" i obezbijedio ekipi novi pehar.

"Bio je to splet srećnih okolnosti po mene. Sve se dešavalo brzo, dobio sam šansu i iskoristio je, naravno, uz pomoć saradnika iz stručnog štaba, ekipe, ljudi iz kluba i navijača. Presrećan sam!", kazao je Rašović.

Šestu uzastopnu, a ukupno 25. titulu Partizana, Rašović je čestitao svima koji su imali doprinos u njenom osvajanju. Nije zaboravio ni svog prethodnika na klupi, niti doskorašnjeg sportskog direktora.

"Želim da čestitam titulu svim navijačima Partizana, zaposlenima u klubu, igračima koji su najzaslužniji, zatim Ljubiši Tumbakoviću i Vladimiru Vermezoviću".

Što se tiče utakmice u Smederevu, koju su crno-bijeli dobili golovima Marka Šćepovića i Nemanje Kojića, Rašović je rekao:
"Bilo nam je važno da ozbiljno odigramo meč i na vrijeme stavimo tačku na odbranu titule".

On je potom istakao i mladog golmana Nikolu Petrovića, koji je u 31. minutu zamijenio povrijeđenog Vladimira Stojkovića.

"Čestitam i golmanu Petroviću na intervencijama prilikom dva udarca domaćih igrača", kazao je Rašović.



Petrović, koji je i jesenas u nekoliko utakmica mijenjao Stojkovića kaže da mu je drago što je imao priliku da doprinese osvajanju titule.

"Zasluženo smo osvojili titulu i mnogo je lijep osjećaj biti dio ekipe koja je ušla u istoriju! Drago mi je što sam i ja doprinio tiome, kao i jesenas, morao sam da mijenjam povrijeđenog kolegu i mislim da sam to uradio na pravi način. Spasao sam nas remija, a možda, ne daj Bože, poraza da je utakmica potrajala".

Proslava titule baš u Smederevu ima poseban značaj za Partizanovog napadača Aleksandra Mitrovića.

"Fenomenalan je osjećaj osvojiti prvu titulu sa Partizanom u rođenom gradu! Žao mi je što nisam dao gol, ali standardno me neće, kao što me nije htjelo u derbiju", podsjetio je Mitrović koji je imao nekoliko dobrih prilika prošle subote, ali nije se upisao u strelce.

Na pitanje o odlasku iz Humske, talentovani centarfor nije imao konkretan odgovor.

"Stvarno ne znam šta bih rekao, jer ne znam ništa više od onoga što pišu novine. Dajte da završimo sezonu, da proslavimo titulu kako dolikuje, pa ćemo poslije pričati", kazao je Mitrović.

Posljednju utakmicu ove sezone Partizan će igrati u nedjelju na svom stadionu protiv Spartak Zlatibor vode.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC