• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha okuplja "orlove": Nema predaje!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović okupio je dio ekipe u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

 Miha okuplja "orlove": Nema predaje!  Izvor: MONDO

Pod Mihajlovićevim nadzorom radila su šestorica reprezentativaca, odnosno igrači koji su završili sezonu u svojim klubovima - Dušan Basta, Željko Brkić (Udineze), Nenad Tomović (Fiorentina), Zdravko Kuzmanović (Inter), Radoslav Petrović (Genčlerbirligi) i Ljubomir Fejsa (Olimpijakos).

Fudbalski savez Srbije objavio je da se Ivan Radovanović (Atalanta) javio selektoru, ali je preskočio prvi trening zbog blago povišene temperature. Radu članova A tima prisustvovala su i trojica iz selekcije do 21 godine - Goran Čaušić, Filip Malbašić i Nikola Aksentijević.

"Po jedan trening imaćemo u sljedeća četiri dana. Ponedeljak će biti slobodan dan, od utorka sljedeće nedelje ćemo se praktično kompletirati, ali će se i dalje samo trenirati u sportskom centru. Klasične pripreme, odnosno režim karantina počeće u subotu, 1. juna", rekao je Mihajlović.

On je dodao da je svjestan nezgodnog trenutka za pripreme nacionanog tima.

"Kraj je sezone, umor, zasićenost fizička i psihička, ali kako drugima, tako i nama. Igrači treba da izvuku iz sebe napor da izdrže još tih posljednjih sedam-osam dana i da krenu na zasluženi odmor", konstatovao je Mihajlović.

Govoreći o utakmici protiv Belgije srpski selektor bio je kategoričan.

"Nije istina da u Briselu nemamo šta da izgubimo, naprotiv, tamo možemo da izgubimo sve, da i matematički izgubimo šansu za plasman na Svjetsko prvenstvo. Belgijanci nemaju šta da izgube jer im i eventualni neuspjeh ne bi pretjerano poremetio situaciju u grupi. Zbog toga za nas meč ima maksimalan takmičarski značaj i pristupićemo mu kao i svim ranijim utakmicama", poručio je Mihajlović.

On je ponovio da nije zadovoljan dosadašnjim rezultatima u kvalifikacijama za Mundijal, ali jeste igrom i ponašanjem igrača jesam.

"Mogli smo više... Objektivno, utakmicu u Makedoniji nismo smjeli da izgubimo, ali i u duelu protiv četvrte selekcije sa svjetske rang-liste, u Zagrebu, nismo bili inferiorni. Nije se toliko primjetila razlika na terenu. Konačno, ostajem pri stavu da ovi igrači imaju kvalitet i potencijal, ostaje i moj stav da nam treba što više utakmica da bi momci stekli samopouzdanje. Mislim da je to pravi put i dok budem selektor idemo tim putem bez odstupanja od zacrtanih principa", rekao je Mihajlović.

Utakmica A grupe kvalifikacija za prvenstvo svijeta 2014. između Belgije i Srbije igra se 7. ujuna u Briselu od 20.45 sati.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC