• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bata za MONDO: Zvezdo, kud ne reče ranije?

Predsjednik Vojvodine Ratko Butorović reagovao je na odluku Zvezde da u Novi Sad pošalje omladince.

 Bata za MONDO: Zvezdo, kud ne reče ranije?  Izvor: MONDO

Predsjednik Vojvodine Ratko Butorović reagovao je na odluku Zvezde da u Novi Sad pošalje omladince: "Mogli smo da napravimo konferenciju za štampu i kažemo da igramo sa četvoricom prvotimaca i sedmoricom omladinaca. Ovako, ne mogu da se miješam u odluke trenera". Za Delije 2.000 ulaznica.

Predsjednik FK Vojvodina Ratko Butorović nije iznenađen odlukom trenera Crvene zvezde Rikarda Sa Pintua da na derbi posljednjeg kola prvenstva između novosadskih i beogradskih crveno-bijelih izvede sasatav od prevashodno omladinaca, pojačan nekolicinom prvotimaca.

Poslije poraza od Slobode u srijedu uveče, ljut i rezigniran, Sa Pinto najavio je da će u nedelju na zatvaranju šampionata za Zvezdu igrati omladinci, a da se nije šalio potvrdio je u četvrtak ujutru kada je veliku većinu prvotimaca poslao na raspust i na treningu zadržao "klince", uz nekoliko starijih.

Ne samo zbog ovoga, u četvrtak kontaktirali smo predsjednika Vojvodine Ratka Butorovića, koji nam je rekao da nije iznenađen odlukom trenera Crvene zvezde, ali da žali što je komunikacija između dva kluba, pa i Partizana, loša.

Loša, zbog toga što je - smatra popularni Bata - Zvezda ranije trebalo da obavijesti Vojvodinu o toj odluci, kako bi se i Voša pripremila, kako bi se organizovala konferencija za štampu i u tom smjeru od derbija napravio pravi spektakl, poslastica za navijače dva kluba.

"Ne, nisam iznenađen. To je odluka Crvene zvezde i to ne loša odluka. Smatram samo da je šteta što ne postoji bolja komunikacija između tri najveća kluba u Srbiji, i to ne sada, nego godinama unazad. Zašto? Zato što je moglo ovo drugačije da se uradi. Da su nam javili da će tako da bude, mogli smo da napravimo zajedničku konferenciju za štampu, da kažemo da ćemo i mi i oni igrati sa po četiri prvotimca i sedam omladinaca i da onda navijače pozovemo na pravi spektakl", pričao je Butorović za MONDO i dodao:

"Pretpostavljam da je trener ovu odluku donio jer je bio ljut na svoje igrače, a ja javno mogu da kažem da smo i mi sve samo ne zadovoljni igrom naših glavnih igrača. Došli smo i mi i oni u situaciju da igramo utakmicu koja nema nikakav uticaj na plasman, rezultatski značaj. Mogli smo da priredimo našim navijačima zajedničko uživanje, da se djeca nadmeću, ali nisam siguran da kao predsjednik sada mogu da utičem na to ko će igrati za Vojvodinu, to nije u redu".

Butorović je rekao kako bi on postupio na mjestu trenera Nebojše Vignjevića koji i dalje ima punu autonomiju u odlučivanju, samim tim i sastavljanju tima i da mu je baš zbog toga žao što ova odluka Zvezde (čitaj: trenera Sa Pintua) nije drugačije ozvaničena.

"Ja mogu da kažem samo šta bih ja uradio sada, a ne šta će biti. Nisam u poziciji da mogu da kažem da ćemo i mi igrati sa omladincima, ali ću vas podsjetiti da mi to i ne moramo da uradimo iz više razloga. Vojvodina dugo već forsira praktično omladince, već šest, sedam utakmica standardni su Nastić (1994), Vujačić (1994), Poletanović (1993), Radoja (1993), Kosović (1995), Gaćinović (1995), itd. Kažem, ja nemam pravo da sastavljam tim, ali vjerujem da naš trener razmišlja slično kao i Zvezdin i da će izvesti jako mlad sastav".

Poslije dogovora sa Novim Sadom oko početka radova na renoviranju stadiona "Karađorđe", Butorović je odustao od ideje da tribine budu prazne.

"Da, biće navijača u nedelju i potpuno je nebitno što ova utakmica nema rezultatski značaj, imam osjećaj da će biti puno navijača. Rivalitet je u pitanju. Zapad će biti rezervisan isključivo za navijače Vojvodine, one sa pretplatnim kartama, a MUP-u je dostavljen spisak onih koji su putovali sa nama u Beograd na finale Kupa i oni će takođe moći da uđu", naveo je Butorović:

"Sjever je tradicionalno rezervisan za navijačku grupu 'Firma', dok je Istok namijenjen navijačima Zvezde. Našem rivalu obezbijedili smo 600 ulaznica za Istok, koliko su i oni nama kad su bili domaćini, a poslali smo im i kontigent od 1.400 ulaznica za Istok koji će oni prodavati, da li u Beogradu ili gdje već - to je stvar Crvene zvezde", objasnio je Butorović i dodao:

"Da, i ulaznice će koštati 400 dinara, da ne bude poslije kako smo 'lupali' cijenu koja nije fer i slično".

(N. Janković - MONDO, foto: Beta/Dragan Gojić, Beta/Branislav Božić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC