• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: I na kraju će Hofenhajm opstati

Fudbaleri Hofenhajma pobijedili su Kajserslautern u prvoj utakmici plej-ofa za opstanak u Bundesligi - 3:1.

 BUNDES: I na kraju će Hofenhajm opstati  Izvor: MONDO

Fudbaleri Hofenhajma imali su očajnu sezonu u Bundesligi, a direktnog ispadanja u Cvajtu spasli su se u posljednjem kolu kada su u kontroverznom preokretu, sa dva pogotka sa penala u finišu, pobijedili Borusiju u Dortmundu - 1:2.

Bez ta tri boda završili bi ispod Fortune iz Diseldorfra i ove večeri ne bi ni igrali prvu od dva meča plej-auta protiv trećeplasiranog tima Cvajte, Kajserslauterna.

Bilo kako bilo, Sead Salihović je dva puta sa 11 metara pogodio mrežu Romana Vajdenfelera i donio tri boda Hofenhajmu, a kada je došlo do plej-auta, svi su izgledi da će ovaj tim na volšeban način izboriti učešće u Bundesligi i dogodine.

U četvrtak uveče na svom terenu Hofenhajm je pobijedio Kajserslautern rezultatom 3:1 i stekao veliku prednost pred revanš narednog ponedjeljka na terenu četvorostrukog prvaka Njemačke.

Hofenhajm nije postigao tri gola od 5. aprila. Roberto Firmino postigao je dva pogotka i asistirao Svenu Šiploku i ako plavi ostanu u Bundesu njemu će ići najveće zasluge za to. Mamadu Idrisu postigao je jedini pogodak za Kajserslautern i tako koliko-toliko povećao šanse svog tima da pobijedi bar 2:0 na "Fric-Valter" stadionu.

Hofenhajm je do prednosti došao u 11. minutu, kada je nakon centaršuta Seada Salihovića iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane u kaznenom prostoru njabolje snašao Firminjo, koji je sa pet metara lako savladao Tobijasa Zipela.

Prednost doamće ekipe udvostručio je Firminjo u 29. minutu, a asistent kod gola bio je Andreas Bek.

Kajzerslautern je u 58. minutu uspio da umanji prednost domaćina, pošto je Idrisu savladao golmana domaće ekipe, ali je konačan rezultat postavio je Šiplok u 67. minutu na asistenciju Firminja.

(MONDO, foto: Beta/AP/Michael Probst)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC