• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Desetkovani u Gabeli, ali...

Iako neće moći da računa na pet prvotimaca, privremeni trener Borca Branislav Krunić najavio ofanzivu protiv GOŠK-a. "Neka bude 1:1 na 'Otoci'".

 BORAC: Desetkovani u Gabeli, ali... Izvor: MONDO

Na Gradskom stadionu još potiho tinja nada da Borac može da se domogne plasmana u Evropu iako su crveno-plavi kiksevima u Širokom Brijegu (4:0) i protiv Travnika u Banjaluci (2:2) praktično ostali bez četvrtog uzastopnog odlaska na međunarodnu scenu.

Doduše, šansa postoji ali Borac ne zavisi samo od sebe!

Ukoliko banjalučki tim u posljednjem 30. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine (nedjelja, 17 h) osvoji tri boda protiv GOŠK-a u Gabeli i ako Čelik ne izgubi od Olimpika na "Otoci", Borac ide u evropska takmičenja.


Sportski direktor Borca Branislav Krunić, koji će do kraja sezone sjediti na klupi Banjalučana zbog otkaza prethodnom stručnom štabu na čelu sa Slobodanom Starčevićem, najavio je u petak napadačku igru u Gabeli, iako neće moći da računa na čak pet standardnih fudbalera.

Nemanja Bilbija, Joco Stokić i Dalibor Teinović su suspendovani zbog žutih kartona, a Darko Maletić je zbog povrede okončao sezonu. Takođe, danas je na treningu Draško Žarić dobio jedan udarac zbog kojih se njegov nastup u posljednjem kolu nalazi pod velikim upitnikom.

"Mnogo smo oslabljeni u Gabeli, posebno u napadu jer nam neće igrati dvojica najboljih strijelaca Bilbija i Stokić, a i Teinović je važan u veznom igru. Što se tiče Maletića, za njega je sezona završena, a i Žarić vjerovatno neće igrati. Imamo veliki problem jer kad u timu promijenite dvojicu, to se itekako osjeti, a kamoli kad promijenite pet standardnih igrača. Ali, opet s druge strane, možda to bude dodatni impuls i na kraju sve bude pozitivno", rekao je Krunić.

Prema njegovim riječima, u Gabeli će biti jako teško doći do pobjede.

"Posebno jer GOŠK gaji nadu da može izboriti opstanak u Premijer ligi BiH, ali i mi vjerujemo u naše snage. Poslije smjene bivšeg trenera, dobro smo radili posljednjih dana na treninzima i nema nikakvih problema sa fizičkom spremnošću i ponašanjem".



Vezista Banjalučana Srđan Grahovac rekao je da je iza Borca vrlo turbulentna sezona, ali da će igrači dati maksimum kako bi stekli pravo da se nadaju pozitivnom ishodu utakmice u Sarajevu između Olimpika i Čelika.

"Biće teška utakmica, ali vjerujem u povoljan ishod susreta u Gabeli",
rekao je mladi reprezentativac BiH.

Na naše pitanje da pronoziraju rezultat u dvoboju "vukova" i Zeničana, Krunić i Grahovac su praktično uglas odgovorili: "Neka bude 1:1", a okupljeni novinari u Trofejnoj sali Gradskog stadiona u šali dodali: "Neka oba gola postigne naš Banjalučanin Saša Kajkut"!

U tom slučaju bi se ovog ljeta na Gradskom stadionu ponovo igrale kvalifikacije za Ligu Evrope.

(N.Š. MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC