• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Evropa zove...

...Olimpik, Čelik ili banjalučki Borac.

 PREMIJER BiH: Evropa zove... Izvor: MONDO

U direktnom sudaru pretendenata za plasman u evropska takmičenja, Olimpik će u nedjelju u okviru posljednjeg 30. kola dočekati zenički Čelik i u slučaju trijumfa, "vukovi" će izboriti međunarodnu scenu.

Borčev evropski scenario je sljedeći - pobjeda nad GOŠK-om i sve osim trijumfa "vukova" na "Otoci", dok bi se Čelik domogao Evrope jedino ako pobijedi Olimpik i ukoliko Borac ne osvoji sva tri boda u Gabeli.

"Svi su svjesni važnosti susreta kako u stručnom štabu tako i igrači. Ako budemo kompaktni i ako damo svoj maksimum pobjeda neće doći u pitanje. Svi trebamo biti svjesni što se nalazimo u ovoj situaciji i što uživamo u ovakvoj završnici prvenstva. Nadam se da igrači neće podleći pritisku i da ćemo odigrati kako znamo i ostvariti pozitivan rezultat",
rekao je trener Olimpika Nedim Jusufbegović.

Prema njegovim riječima, rezultat susreta u Gabeli ne treba da zanima njegove fudbalere.

"Apsolutno nas ne zanima šta će se dešavati na drugim terenima, mi ne znamo igrati na 'nulu', naša namjera je pobjeda i izlazak u Evropu".


I kapiten Olimpika, Miloš Vidović je optimista pred ovu "istorijsku" utakmicu.

"Pobjeda bi puno značila kako za igrače tako i za klub. Dobro smo trenirali u protekloj sedmici i to nam daje dodatnu snagu. Nema treme i svi čekamo da susret počne. Jedva čekamo da izađemo na teren i odigramo što bolje znamo. Želimo pobjedu i plasman u Evropu",
rekao je Vidović.

I u zeničkom taboru imaju svoju računicu i nadu.

"Apsolutno idemo na 'Otoku' po pobjedu i tako smo igrali protiv svih jačih ekipa koje su u vrhu. Utakmica će biti mnogo teška, ali učinićemo sve da dođemo do pobjede ne osvrćući se na ostale rezulatate", rekao je šef struke Zeničana Vlado Jagodić.

Nezadovoljan plasiranjima dezinformacija o njegovom povratku u Borac, što je dva dana ranije rekao za MONDO, Jagodić je ponovio da mu je u ovom trenutku na pameti samo Čelik.

"Maksimalno sam profesionalan i imam važeći ugovor i za mene je Čelik broj jedan! Poslije posljednjeg kola ćemo sjesti i vidjeti želi li klub da nastavimo saradnju. I napokon treba da razriješimo tu dilemu i da vidimo da li smo zaslužili to treće mjesto, jer je u ovom trenutku to najbitnije pa sve ostalo".

Zanimljivo će biti i u borbi za opstanak, gdje se u najtežoj poziciji nalazi GOŠK, koji dočekuje Borac odnosno Travnik, koji je domaćin gradačačkoj Zvijezdi. Nije siguran ni prijedorski Rudar, kojem nedostaje jedan bod na gostovanju davno otpisanoj Gradini da bi "ovjerio" nastup u eliti i naredne sezone.



PAROVI 30. KOLA

Nedjelja, 17 h

Travnik - Zvijezda
GOŠK - Borac
Sarajevo - Radnik
Široki Brijeg - Željezničar
Leotar - Slavija
Velež - Zrinjski (TV BHT 1)
Gradina - Rudar
Olimpik - Čelik (TV BHT 1)

TABELA:
Željezničar 66, Sarajevo 57, Olimpik 49, Borac 48, Čelik 48, Slavija 43, Široki Brijeg 42, Zrinjski 38, Leotar 36, Zvijezda 36, Radnik 35, Velež 33, Rudar 33, Travnik 31, GOŠK 30, Gradina 9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC