• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meč Zrinjski - Hrvatska 1. juna u Mostaru

Fudbaleri Zrinjskog odigraće 1. Juna prijateljski meč protiv reprezentacije Hrvatske u Mostaru sa početkom u 19 časova.

 Meč Zrinjski - Hrvatska 1. juna u Mostaru Izvor: MONDO

Utakmica između “plemića” i “vatrenih” je dogovorena, formiran je organizacioni odbor i čeka se samo saglasnost FIFA s obzirom da se radi o međunarodnoj utakmici.

“Zrinjski se obratio FSBiH koji treba dati autorizaciju ove utakmice koja se igra pod ingerencijom FIFE. Fudbalski savez BiH, odnosno odbor za hitna pitanja je jednoglasno donio odluku za odigravanje utakmice, a isto to je uradio i FS Hrvatske. Mi imamo dozvolu za odigravanje utakmice, a s obzirom da se radi o međunarodnoj utakmici 1. kategorije obaveza je da se taj zahtjev prema FIFI treba poslati 60 dana prije održavanja utakmice, međutim to nije bilo moguće napraviti, jer je utakmica dogovorena u puno kraćem periodu. No, to ne znači odbacivanje zahtjeva, već može proizvesti kao sankciju isključivo određivanje određene dodatne takse od strane FIFE, ali mi se nadamo da do toga neće doći. Tokom sljedeće sedmice očekujemo i formalnu suglasnost od strane FIFA. Fudbalski savez je odredio i suca utakmice, kao i sve druge službene osobe koje su tu neophodne za odigravanje susreta. Formirali smo i Organizacioni odbor koji će uraditi sve da ova utakmica bude istinski spektakl, kao što ista i zaslužuje“, rekao je potpredsjednik Zrinjskog Danko Martinović, prenosi portal hercegovina.info

Odigravanje ove utakmice dogovoreno je još za vrijeme posjete hrvatskog selektora Igora Štimca klubu navijača Uvijek Vjerni u Mostaru, i za ovu utakmicu su upravo najzaslužniji Igor Štimac i klub navijača Uvijek Vjerni.

Prodaja ulaznica za utakmicu Zrinjski – Hrvatska počinje u ponedjeljak 27. maja. Za ulaznicu za tribinu u zapad u pretprodaji će biti 10 KM, a na dan utakmice 15 KM. Navijači na tribini istok za ulaznicu će platiti 5 KM. U Zrinjskom ističu kako će u prodaju pustiti 10.000 ulaznica za zapadnu i 2.500 ulaznica za istočnu tribinu.

Čelnici Zrinjskogistakli su da je ova utakmica poklon navijačima Zrinjskog koji su tokom cijele sezone bili uz svoj klub.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC