• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokeza: Ko nije dobro radio - biće smijenjen

"Kada uradimo analizu svega vezanog za sportski sektor i ako procijenimo da neko nije dobro radio svoj posao - zahvalićemo mu se", rekao Kokeza.

 Kokeza: Ko nije dobro radio - biće smijenjen Izvor: MONDO

Kako se bliži kraj prvenstva, a potezi trenera i Upravnog odbora Crvene zvezde, kao i atmosfera unutar kluba tome pripomažu, sve su glasnije najave da će sportski direktor Zoran Stojadinović, samim tim i trener Rikardo Sa Pintu, biti smijenjeni.

Da li će?

"U naredom periodu uradićemo analizu kompletnog sportskog dijela, od igračkog kadra, preko trenera, direktora... Kad to uradimo, onda ćemo razgovarati između nas, a vi ćete biti upoznati sa odlukama", rekao je potpredsjednik crveno-bijelih i član Sportske komisije Slaviša Kokeza u petak.

Dan ranije, u intervjuu za MONDO, on je rekao da "Stojadinović, za sada, ostaje".

Kokeza ne krije da je od dolaska u Crvenu zvezdu zastupao stav da bi trebalo da igraju "Zvezdina djeca" i da u timu ne bi trebalo da bude mjesta za, kako kaže, "igrače koji nisu produžili ugovor ili čak one koji uopšte nisu pod ugovorom".

To je, između redova, prebačeno Stojadinoviću i Sa Pintuu (Kadu, Mikić, Petković, Garido), ali tek nakon što je u 144. "vječitom derbiju" Zvezda izgubila šanse da se bori za titulu.

"Nisam za to da igraju oni kojima ističu ugovor ili koji ga nemaju uopšte sa Crvenom zvezdom. Da su ti igrači u nekom trenutku produžili ugovore onda bi bilo sasvim razumljivo da igraju. Ali, mislim da u buduće ćemo razgovarati sa ljudima iz sportskog sektora i da nećemo dolaziti u situaciju da neko kome ističe ugovor za dva mjeseca bude u prvom planu", rekao je Kokeza, koji je dodao da je selekcijom igrača ovog proljeća klub izgubio padom cijene Mudrinskog, Mijailovića, Milivojevića, Pantića...

Da li smatrate da bi zbog toga sportski direktor i trener trebalo da snosi odgovornost?

"Ja to ne bih tako posmatrao. Kada uradimo analizu svega, ne samo pada cijena igrača koje ste nabrojali, i ako procijenimo da neko nije dobro radio svoj posao - zahvalićemo mu se".

Da li će kvartet igrača kojima ističe ugovor napustiti klub bez obeštećenja ovog ljeta?

"Kako sada stvari stoje mislim da nećemo nastaviti saradnju", rekao je Kokeza i ponovio rečeno MONDU u četvrtak da se nada da će se broj onih koji će otići bez obeštećenja tu i zaustaviti, odnosno da ostali igrači neće tražiti raskid ugovora, iako svi od reda na to imaju pravo.

S obzirom da je kao član Sportske komisije pretpostavljen sportskom direktoru, a ujedno upoznat u finansijsko stanje u klubu, pitali smo ga da li bi prihvatio scenario po kojem bi Zvezda prodala večinu prvotimaca, servisirala dugove i naredne sezone igrala sa omladincima, bez rezultatskog imperativa.

"Kao što sam rekao, kada uradimo analizu, onda ćemo se izjasniti o tome. Ono što mogu da vam kažem je da će Zvezda u toku prelaznog roka sigurno dobiti konkretna i ozbiljna pojačanja".

Mimo vas, trener je već donio odluku da raspusti prvi tim i Vojvodini suprotstavi omladince. Kako komentarišete tu odluku?

"Ne bih komentarisao. Danas u 18 imamo razgovor sa trenerom i kad završimo taj razgovor komentarisaćemo između nas".

Da li u Upravi postoji više struja?

"Ne mislim da ima više struja, mislim da u svakom sistemu ima više mišljenja. Svako kaže šta misli, nakon tih razgovora stavovi su uvijek bili jednoglasni", diplomatski je odgovorio Kokeza, govoreći u društvu kolege, potpredsjednika za finansije, Nebojše Čovića.

(N. Janković - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC