• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (kraj): Borusija - Bajern 1:2!

Fudbaleri Bajerna postali su Evropski prvaci pošto su na Vembliju pobijedili Borusiju Dortmund 2:1! Gol odluke postigao je Roben u 89. minutu!

 LŠ (kraj): Borusija - Bajern 1:2!  Izvor: MONDO

Kraj prvog, bez nadoknade!

43. Još jedna odlična prilika za Robena! Poslije dugačkog dodavanja Humels je loše procijenio let lopte, a ona je došla do Robena koji je u namjeri da prebaci golmana Vajdenfelera uspio samo da ga napuca u glavu.

- 35. Najbolja prilika za Borusiju, pošto je Levandovski "okrenuo" Dantea i šutirao iskosa sa desne strane, ali je Manuel Nojer uspio na vrijeme da istrči i skrati ugao.

Iako Borusija ima više prilika u prvih pola sata utakmice, Bajern je bio bliži pogotku. Dva puta mogli su Bavarci da povedu: preko Mandžukića i Robena.

- 30. Nevjerovatan promašaj Robena! Iznenada se našao u šansi, sam pred Vajdenfelerom, ali je šutirao pravo u njega i od svega dobio samo korner.

Holanđanin je bio na ivici ofsajda, ali je na vrijeme istrčao golman Borusije i sačuvao svoj gol.

- 26. Sjajna prilika za Bajern! Najbolja u utakmici! Mario Mandžukić je šutirao glavom sa pet metara, ali je Vajdenfeler uz pomoć prečke uspio da pošalje loptu u korner. Odlična intervencija golmana Borusije. Riberi je bio asistent.

Poslije kornera šutirao je, takođe, glavom Havi Martizen, ipak, malo iznad prečke.

- 22. Grojskrojc se na lijevoj strani izborio za loptu i pronašao Svena Bendera u sredini, koji je pokušao da plasira loptu u dalji Nojerov ugao, ali je siguran bio golman Bavaraca.

- 18. Marko Rojs je bio brži od trojice igrača Bajerna, ali je njegov udarac sa distance pesnicama odbranio Nojer. Novi korner za Borusiju koja je mnogo bolje otvorila utakmicu.

- 15. Poslije centaršuta sa desne strane Blaščikovski je šutirao iz prve sa desetak metara, ali je dobro intervenisao Nojer.

- 14. Levandovski je šutirao sa više od 20 metara pod prečku, ali je Manuel Nojer uspio da sprovede loptu u korner.

- 12. Poslije brzog napada Borusije Groskrojc je šutirao sa oko 12 metara, malo iskosa desno, ali daleko preko gola. Bio je to najbolji napad u uvodnim minutima utakmice.

- U uvodnim minutima igrači u žuto-crnim dresovima vrše veći pritisak na rivala.

- 3. Prvi šut ka golu uputili su igrači Borusije, tačnije Robert Levandovski sa desetak metara, ali je izblokiran pa je od svega dobio korner.

- Sudija Nikola Ricoli dao je znak da meč počne. Prvi su sa centra krenuli igrači Bajerna

- Nekoliko minuta prije početka finalne utakmice Lige šampiona vezista Bajerna Bastijan Švajnštajger uklizao je na zagrijvanju saigraču Mariju Mandžukiću, poslije čega je ostao na travi.

Poslije intervencije ljekara iskusni vezista se, ipak, podigao i nastavio da trči. Sve ovo su, međutim, primijetili fudbaleri Borisije pa ne bi čudilo da od starta krenu nešto agresivnije na zglob rivala.

Da li će Bajern uspjeti da dođe do pete titule evropskog prvaka ili Borusija Dortmund do druge?

Odgovor ćemo saznati za nekoliko sati, kada se završi prvo njemačko finale Lige šampiona, koje će se od 20.45 igrati na čuvenom Vembliju u Londonu.

Ako Bavarci pobijede, izjednačiće se sa Liverpulom po broju titula u elitnom takmičenju. Klub sa Enfilda je, takođe, pet puta bio najbolji na Starom kontinetu i trenutno je treći u ukupnom plasmanu.

Najtrofejniji je Real Madrid sa devet titula, a Milan ih ima sedam.

Aktuelna generacija Bajerna pokušaće da dokaže da nije "gubitnička", kao što je mnogi već nazivaju pošto je poražena u finalima Lige šampiona 2010. i 2012. Posebno je bio bolan prošlogodišnji poraz od Čelsija na domaćem terenu u Minhenu, poslije penala.

Borusiji je ovo drugi put da se nalazi u finalu, a 1997. je pobijedila Juventus 3:1.

Evo potencijalnih sastava koje bi treneri Jup Hajnkes i Jirgen Klop mogli večeras da pošalju na teren od prvog minuta:

BAJERN: Nojer - Lam, Dante, Boateng, Alaba - Martinez, Švajnštajger - Roben, Miler, Riberi - Mandžukić.

BORUSIJA: Vajdenfeler - Pišček, Subotić, Humels, Šmelcer - Gindogan, Bender - Blaščikovski, Rojs, Grojskrojc - Levandovski.

Podsjetimo, u timu Borusije zbog povrede nema Marija Gecea, koji će poslije ove utakmice postati igrač Bajerna.

Takođe, ovaj duel biće posljednji za Jupa Hajnkesa na klupi Bavaraca, na kojoj je sjedio u tri navrata: od 1987. do 1991,2009. i od 2011. do danas.

Njega će naslijediti Pep Gvardiola, pa bismo, ako Bajern pobijedi, već u avgustu ponovo mogli da gledamo nadmudrivanje Gvardiole i Žozea Murinja! To bi moglo da se dogodi u utakmici Superkupa Evrope, naravno ukoliko se ispostave kao tačne glasine da će Portugalac opet preuzeti Čelsi, koji je prije 10 dana osvojio Ligu Evrope.

I još nešto - Bajern ima priliku da postane drugi njemački klub ove sezone koji je osvojio "triplu" krunu. Odavno su stigli do "salatare" u prvenstvu, a pored Lige šampiona igraće i u finalu nacionalnog Kupa. Sva tri takmičenja već su osvojile fudbalerke Volfsburga.

Tokom prijepodneva ispred Vembila je došlo do tuče dve grupe navijača. Više o tome čitajte OVDE.

(MONDO, foto: Beta/AP/Sang Tan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC