• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: BSK u Prvoj ligi!

Iz Superlige ispadaju Smederevo i BSK!

 JSL: BSK u Prvoj ligi!  Izvor: MONDO

Sva predviđanja kladioničara uoči posljednjeg kola Superlige Srbije "pala su u vodu". Nijedan od "očekivanih" rezultata ljubitelja "teorija zavjere" nije se na kraju ispunio.

"Davljenici" ili nisu uopšte, ili nisu bili baš toliko uspješni na gostovanjima, a u Prvu ligu će, pored odavno prežaljenog Smedereva, BSK iz Borče.

Uprkos porazu Novog Pazara u Kuli (0:2), ekipa iz Borče nije uspjela da obezbijedi opstanak u društvu najjačih. BSK je bio na dobrom putu, vodio je na Karaburmi, imao igrača više u posljednjih desetak minuta, ali nijednu od ove dvije prednosti nije iskoristio. OFK Beograd je izvukao bod (1:1) i komšije sa druge strane Dunava gurnuo u provaliju.

Novi Pazar i BSK su sezonu završili sa po 30 bodova, ali su Pazarci bili bolji u međusobnim duelima sa Beograđanima. U predgrađu prestonice bilo je 3:2 za Novi Pazar, a u gradu na Jošanici 1:1.

Radnički iz Kragujevca je uspio da osvoji bod u Ivanjici 1:1 i da u posljednjem kolu obezbijedi opstanak.

Nepunih pola sata igre bilo je dovoljno u Kuli da Hajduk obezbijedi pobjedu i Novi Pazar ostavi da strijepi do samog kraja meča. Ništa više nije zavisilo do njih, a umjesto na svoj duel, mislima su mnogo više bili na Karaburmi i u Ivanjici. Lazar Veselinović u trećem i Slobodan Vuković u 20. minutu srušili su snove Pazaraca da sami mogu da odlučuju o svojoj sudbini.

Na drugoj strani, BSK je vodio, a u Ivanjici je bilo 0:0. Rani pogodak Borčanaca Srđana Ajkovića nije bio dovoljan za opstanak. U 32. minutu Marko Pavlovski je uspio da izjednači. Imali su gosti igrača više posljednjih desetak minuta, jer je zbog drugog žutog kartona iz igre morao da izađe Igor Ivanović, ali se sve završilo na jalovim pokušajima Borče.

BSK je u posljednjih sedam kola osvojio samo četiri boda i to ga je koštalo elite.

Radnički je pred kraj prvog poluvremena poveo u Ivanjici. Posao "crvenim đavolima" znatno je olakšao Darko Spalević. Domaćin je uspio da izjednači preko Veselinovića, ali su mreže mirovale do kraja.

Zanimljiva je bila i borba za prvog strijelca Superlige. U posljednje kolo izjednačeni su ušli Lazar Veselinović, Miloš Stojanović i Predrag Ranđelović sa po 16 golova.

Fudbaler Hajduka postigao je jedan pogodak, ali mu je to bilo dovoljno tek za treće mjesto. Da je u posljednjem minutu umjesto prečke pogodio mrežu, dijelio bi prvu poziciju sa napadačima Jagodine i Slobode.

Osvajač Kupa je golovima Stojanovića pobijedio Donji Srem 2:0, dok je Sloboda u Užicu deklasirala Smederevo 4:1, a dva pogotka postigao je iskusni Ranđelović.

Rad se od sezone oprostio trijumfom od 3:1 protiv niškog Radničkog, dok je Vojvodina bila ubjedljiva protiv mladog tima Crvene zvezde.

Partizan je šampion i igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crno-bijeli će u najjačem evropskom takmičenju startovati od drugog kola. U kvalifikacije za Ligu Evrope će osvajač Kupa Jagodina, drugoplasirana Crvena zvezda i Vojvodina, koja je zauzela treću poziciju u Superligi.

"Ćurani" i crveno-bijeli na evroscenu izlaze u drugom kvalifikacionom kolu, dok će "lale" imati najduži put ka grupnom takmičenju, jer kreću od prvog kola.

REZULTATI 30. KOLA:


Hajduk - Novi Pazar 2:0 (2:0)
/Veselinović 3, Vuković 20/

Rad - Radnički Niš 3:1 (2:0)
/Perović 21, Đurđević 44, S. Jovanović 51 - M. Jovanović 86/

Javor - Radnički 1923 1:1 (0:1)
/Veselinović 67 - Spalević 42/

Vojvodina - Crvena zvezda 3:0 (1:0)
/Abubakar 43p, Alivodić 56, Trajković 72/

Sloboda - Smederevo 4:1 (4:1)
/Tijago 14, Ranđelović 18, 25, Krstić 44 - Živković 24/

OFK Beograd - BSK 1:1 (1:1)
/Pavlovski 31 - Ajković 16/

Jagodina - Donji Srem 2:0 (2:0)
/Stojanović 36, 41/

Partizan - Spartak 5:0 (2:0)

STANJE U DONJEM DIJELU TABELE:

13. Radnički 1923 31
14. Novi Pazar 30
-----------------------------
15. BSK 30
16. Smederevo 15

TABELA: Partizan 73, Crvena zvezda 62, Vojvodina 61, Jagodina 50, OFK Beograd 45, Sloboda 45, Rad 44, Spartak 36, Hajduk 38, Donji Srem 34, Radnički Niš 34, Javor 34, Radnički 1923 31, Novi Pazar 30, BSK 30, Smederevo 15.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC