• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OI: Argentina - Srbija 2:0, ajmo kući...

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je, naravno, od Argentine sa 2:0, u svojoj poslednjoj utakmici na Olimpijskim igrama u Pekingu.

 OI: Argentina - Srbija 2:0, ajmo kući...  Izvor: MONDO

Iako je srpskom timu neophodno čudo i pobeda od četiri gola razlike nad "gaučosima", slika na terenu u prvih 45 minuta je bila potpuno obrnuta. Izgledalo je kao da Argenticima zavisi život od ove utakmice, pa je početnih 20-ak minuta bilo za "spasavaj se ko može" u šesnaestercu Srbije.

Centarfor Argentine Ezekijel Laveci imao je dve dobre prilike u 5. i 7. minutu, ali je golman Vladimir Stojković oba puta odbranio. Odbrana srpskog tima pokazala je svu nemoć u tim trenucima, a Argentinci su dolazili do šesnaesterca kao na treningu.

U 12. minutu, izuzetno nezgodni Di Marija odlično je prošao po levoj strani, Marko Jovanović "pada" na dribling i ruši argentinsko krilo, za najstrožu kaznu. Laveci je bio precizan sa penala za 1:0.

Srećom, dve najveće zvezde argentinskog mtima, Mesi i Rikelme gledali su meč sa klupe.

Imali su Argentici preko Lavecija i Di Marije još dve prilike, a srpski fudbaleri su tek od 30. minuta uspostavili kakvu-takvu ravnotežu, pa su imali i dve solidne prilike. Na asistenciju Gojka Kačara, Miljan Mrdaković je morao bolje, jer je bio gotovo neometan sa 12 metara, ali je šutirao preko gola, a potom je i Zoran Tošić, inače najbolji u našem timu, slabo šutirao sa ivice šesnasterca.

Drugi gol pao je u 84. minutu, kada je Buonanote izveo izvanredan slobodan udarac, lopta je preletela živi zid i, tik uz stativu, zatresla našu mrežu, sedmi put u tri utakmice na Igrama. Sve što se dogodilo posle toga je drugi žuti, odnosno crveni karton Duška Tošića.

Selektor Miroslav Đukić ponovo je na tren izveo samo jednog napadača - Mrdakovića.

Srpski tim igra u sastavu: Stojković - Jovanović, Rajković, Kolarov, Duško Tošić - Fejsa, Smiljanić, Kačar, Zoran Tošić, Živković - Mrdaković.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC