• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERLIGA: Derbiji u 11. i 26. kolu

Zajednica klubova Superlige usvojila kalendar takmičenja za narednu sezonu. Sve je isto kao i prethodnih godina.

 SUPERLIGA: Derbiji u 11. i 26. kolu  Izvor: MONDO

S obzirom na to da se sistem razrade rasporeda Jelen Superlige bazira na takozvanim "Bergerovim tablicama", od ranije je bilo poznato da iznenađenja neće biti.

Kao što je i bilo očekivano, prvi "vječiti derbi" biće odigran u 11. kolu na stadionu Crvene zvezda, a drugi u 26, na igralištu Partizana.

Kao i prethodnih sezona, u posljednjim kolima polusezona biće odigran i derbi Crvena zvezda - Vojvodina (na kraju jeseni) i Vojvodina - Crvena zvezda (na kraju proleća).

U prvom kolu Partizan će na svom terenu igrati sa Novim Pazarom, a Zvezda će gostovati Javoru. I prošle sezone je bilo predviđeno da crveno-bijeli počnu sezonu u Ivanjici, ali su preskočili uvodno kolo zbog koncerta Svetlane Ražnatović na Dragačevskom saboru.

U ostalim mečevima prvog takmičarskog dana igraće: Radnički Niš - Radnički 1923, Rad - Čukarički, Sloboda Point - Spartak, OFK Beograd - Hajduk, Vojvodina - Donji Srem, Jagodina - Napredak.

U skladu sa sistemom žrebanja, Partizan (redni broj "jedan") od takmičarske 2007/08. nije bio domaćin prvog derbija u sezoni, a beogradski i novosadski crveno-bijeli sreću se pred odlaske na pauzu posljednje tri sezone.
Zanimljivo, Zvezda je u posljednja tri duela sa Novosađanima na svom terenu osvojila samo bod (dva poraza i remi), a dva puta uzastopno je poražena i na kraju sezone.

(N. J. M. Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC