• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na "Marakani" će se slušati EKV

Predstavljamo vam novog trenera crveno-bijelih Slavišu Stojanovića iz nešto drugačijeg ugla. Svira gitaru, napisao je knjigu posvećenu bendu EKV...

 Na "Marakani" će se slušati EKV Izvor: MONDO

Poslije nekoliko napetih i neizvjesnih dana Crvena zvezda je u ponedjeljak uveče konačno i zvanično saopštila da će ekipu ubuduće voditi Slaviša Stojanović, slovenački trener rodom iz Srbije.

S obzirom na to da je doskorašnji selektor komšijske države malo poznat srpskoj javnosti, potrudili smo se da nešto više o njemu saznamo od slovenačkih kolega. I došli smo do zanimljivih informacija o 43-godišnjem strategu.

Veliki je poštovalac rok muzike, odlično svira gitaru, a među njegove omiljene bendove spadaju "Metallica", "The Cure" i beogradski EKV, kojem je čak posvetio knjigu! Kao omiljene pjesme Ekatarine velike"izdvaja "Sinhro" i "Oči boje meda".

VIDEO

Stojanović je igračku karijeru proveo u Slovanu, Ljubljani, Celju i Vevčeu, ali ju je zbog povrede koljena rano okončao. Već sa 29 godina posvetio se poslu trenera.

Navodno, sredinom devedestih godina ljubljanska Olimpija zvala ga je u svoje redove, ali je uslov bio da skrati dugu kosu. Stojanović je to odbio i tako propustio priliku da postane igrač tada najjačeg slovenačkog kluba. Jednom se našao i na širem spisku reprezentacije za prijateljski turnir na Kipru, ali nije ušao među 20 odabranih.

Diplomirao je DIF i nekoliko godina radio kao profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj školi, a trenersko znanje, između ostalog, sticao je u Barseloni učeći od Franka Rajkarda, sa kojim je još u dobrim odnosima.

Trenersku karijeru počeo je u mlađim kategorijama Slovana, a najveće uspjehe ostvario je vodeći Domžale. Nakon što je klub uveo iz Druge u Prvu ligu dva puta je bio drugi, a onda i dva puta šampion Slovenije.

Tri puta je proglašavan za najboljeg trenera sezone, poslije čega je dobio poziv italijanske Atalante, ali je odlučio da sa Srećkom Katanecom ode u Dubai.

Važi za trenera koji voli čvrstu i disciplinovanu igru.

Ipak, u posljednje vrijeme Stojanović nema zapažene rezultate. Nakon što se vratio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje je bio pomoćnik Srećku Katanecu u nacionalnom timu, preuzeo je kormilo slovenačke selekcije, ali je poslije godinu i po dana u decembru dobio otkaz. Smjena generacije koju je imao u planu nije uspjela i pao je u nemilost navijača.

Navodno, Stojanović će u Crvenoj zvezdi zarađivati 10.000 evra mjesečno, a u ugovoru koji je potpisao nalazi se klauzula po kojoj će crveno-bijeli moći da prekinu saradnju već na zimu, ukoliko ne budu bili zadovoljni rezultatima. Njegov pomoćnik biće Marko Elsner, nekadašnji igrač beogradskog kluba.

(J. Terzić - MONDO, foto: Guliver/Getty images arhiva/Thomas Niedermueller)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC