• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponedeljak, možda, Dan D za Đukića

Đukić u ponedeljak podnosi raport Stručnom odboru. Da li će fudbalska reprezentacija dobiti novog selektora uoči kvalifikacija za SP?

 Ponedeljak, možda, Dan D za Đukića Izvor: MONDO

Stručni odbor Fudbalskog saveza Srbije, telo većinski sastavljeno od iskusnih fudbalskih trenera, u ponedeljak bi trebalo da sasluša izveštaj selektora nacionalnog tima Miroslava Đukića o dosadašnjem radu, sa posebnim osvrtom na neuspeh na Olimpijskim igrama u Kini.

Sudeći prema onome šta je predsednik Stručnog odbora Ivan Čabrinović rekao tokom emisije "Tottal Soccer" na SOS Kanalu, između redova se moglo zaključiti da se Đukiću ne piše dobro, ali sačekajmo ponedeljak i naredni period.

Ne ulazeći preterano u ocenjivanje rada Đukića, pre nego što sasluša njegov izveštaj, Čabrinović je rekao da je "najteže trenerima da menjaju svog kolegu, jer znaju kako je njima bilo". "To nije lako", dodao je predsednik Stručnog odbora.


"Želim da Stručni odbor ima autoritet. Ako Izvršni odbor FSS vidi da mi ovaj posao radimo pošteno i pravilno, ne verujem da će poništiti ijednu našu odluku, a pogotovo ne verujem da će to učiniti (predsednik FSS) Tomislav Karadžić",
rekao je Čabrinović, odgovarajući na pitanje da li se može dogoditi da Karadžić ili Izvršni odbor Saveza ne postupe po preporukama Stručnog odbora.

"Karadžić nije apsolutista, naprotiv. On je čovek koji voli da sarađuje", dodao je Čabrinović.

On je potvrdio da će Stručni odbor izaći sa svojim kandidatom, u slučaju da Đukić bude smenjen. "Stručni odbor treba da ima trojicu, četvoricu kandidata, da sa njima obavi razgovor, da vidi šta i kako gledaju...i da potom (Stručni odbor) izađe sa jednim kandidatom pred Izvršni odbor".

Čabrinović je istakao i da "nije pristalica" toga da selektor ne živi u Srbiji, odnosno on kaže da selektor nacionalnog tima mora da živi u zemlji i da prati sve. "Nisam pristalica toga da selektor dolazi povremeno u Srbiju, kao one varijante žena mi živi u Španiji, pa odem tamo neko vreme, pa se vratim...Ne, selektor mora da živi u Beogradu. Pogledajte šta je bilo sa Klementeom...".

Predsednik Stručnog odbora takođe je rekao da nije protiv selektora-stranaca, ali da se stvari postave na pravo mesto i da "selektor ne može da bude sve", već da se tačno zna ko šta radi.

Stručni odbor, osim Čabrinovića, čine i trener Čukaričkog Dragoslav Stepanović (u medijima se ponovo pominje kao jedan od kandidata za novog selektora Srbije), treneri Vojvodine i OFK Beograda Dragoljub Bekvalac i Mihajlo Ivanović, Velimir Đorđević, Stanislav Karasi, Zoran Petrović, Nedeljko Kostić i novinar Nikola Simić.

U svakom slučaju, pred nama je uzbudljiva nedelja, a vremena za odluke je sve manje...Prva kvalifikaciona utakmica za Svetsko prvenstvo 2010. godine je već 6. septembra protiv Farskih Ostrva, a samo četiri dana kasnije protivnik će biti Francuska u Parizu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC