• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: U Banjaluku samo "ako nema štete"

"Igraćemo sa Republikom Srpskom ako dozvola odigravanja tog meča nema veze sa bilo kakvim drugim našim pristajanjima", rekao prvi čovjek FSS.

 Karadžić: U Banjaluku samo "ako nema štete" Izvor: MONDO

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, uprkos nekim pričama posljednjih dana da im FIFA neće odobriti odigravanje prijateljskog meča sa Republikom Srpskom, gaji nadu da će do tog susreta u avgustu doći.

"Sport treba odvojiti od politike. Ukoliko nam FIFA dozvoli odigravanje meča sa Republikom Srpskom, provjerićemo pod kojim uslovima smo dobili odobrenje. Ako je to veća šteta nego korist, naravno da u to nećemo ući. Doći ćemo u Banjaluku ako dozvola odigravanja tog meča nema veze sa bilo kakvim drugim našim pristajanjima. Čelni čovjek FIFA, Sep Blater mi prilikom posjete Srbiji nije ništa obećao, ali nije ni odbio naš prijedlog, tako da ima nade da zaigramo u Republici Srpskoj", istakao je za "Žurnal" Karadžić.

On se osvrnuo i na nedavno održani meč u Švajcarskoj, gdje je zvaničnu utakmicu odigrala mlada selekcija takozvane države Kosovo. FSS je povodom toga uputio protestnu notu i zvanična pisma čelnicima Svjetske fudbalske federacije i Fudbalskom savezu Švajcarske kao organizatoru turnira.

"Javili su nam se organizatori turnira i iz švajcarskog saveza. Izvinjavaju se, kažu nisu znali. Među ljudima koji su organizovali taj turnir bilo je mnogo kosovskih Albanaca koji žive u Švajcarskoj i tako su iskoristili situaciju. Nadamo se da se takve stvari neće ponavljati", rekao je Karadžić.

On je ponovio da će Siniša Mihajlović sigurno biti selektor Srbije do oktobra, kada se završavaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014, i da će se nakon toga raspravljati o njegovoj statusu.

"Uradio je dobre stvari, podmladio je reprezentatciju, ali nema dobre rezultate. Poslije završetka kvalifikacionog ciklusa, u oktobru ćemo sve vidjeti. Napravićemo bilans, saldo i ocjenu šta je urađeno, kojim putem ide reprezentacija i od toga će zavisiti njegov status", jasan je bio prvi čovjek Fudbalskog saveza Srbije.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC