• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gojko Kačar: Igrao bih za Republiku Srpsku!

Fudbaler Hamburgera i povremeni reprezentativac Srbije izjavio da bi rado prihvatio da obuče dres reprezentacije RS ukoliko dobije poziv iz Banjaluke.

 Gojko Kačar: Igrao bih za Republiku Srpsku! Izvor: MONDO

Kačar je u intervjuu za "Glas Srpske" naglasio da bi volio zaigrati u dresu Republike Srpske u prijateljskom meču protiv Srbije, koji bi sredinom avgusta trebao biti odigran u Banjaluci.

"Rado bih se odazvao pozivu da igram za reprezentaciju Republike Srpske, naravno pod uslovom da me selektor pozove. Iz medija sam saznao i podržavam tu ideju. Moji korijeni su iz Republike Srpske, moj otac Sreto rođen je i odrastao u Jezeru kao i moji stričevi Tadija i Slobodan Kačar, pa sam emotivno vezan za rodni kraj mojih roditelja. Srpska bi imala odličan tim za koji bi osim mene mogli da igraju Kuzmanović, Marin, Subotić. Radović, Misimović, Stevanović, Vranješ, Grahovac... Bila bi to odlična ekipa, ništa slabija od reprezentacija iz okruženja", rekao je Kačar.

Pauzu u Bundesligi Gojko je iskoristio da posjeti Republiku Srpsku, gdje je sa stricem Tadijom posjetio Jezero i bio promoter Vidovdanskog turnira u fudbalu.

"Obaveze koje imam kao profesionalni fudbaler spriječile su me da češće dolazim u zavičaj mojih Kačara. Oduševljen sam gostoprimstvom ljudi i prirodnim ljepotama ovog kraja. Sada mi je jasno zašto je moj djed Gojko stalno ponavljao da je to najljepše mjesto na svijetu", istakao je Kačar.

Fudbaler koji je karijeru počeo u novosadskoj Vojvodini, a zatim nastupao u Bundesligi za Hertu i HSV, sa timom iz Hamburga ima ugovor do 2015. godine.

"Sa Hamburgom imam ugovor još dvije godine. Početkom jula počinju pripreme za novu sezonu i tada ću definitivno znati svoj status u klubu. Mislim da sam bliže odlasku nego ostanku. Jedino što želim je da igram fudbal i da se dobrim igrama nametnem selektoru Siniši Mihajloviću i da se vratim u reprezentaciju Srbije. Meni je tek 25 godina i mislim da mnogo toga mogu da dam fudbalu", naglasio je dvadesetšestogodišnji Novosađanin.

Iako posljednjih pet godina igra u Njemačkoj, Kačar redovno prati dešavanja u svom nekadašnjem klubu, srpskom i bh. fudbalu.

"Nadam se da će moj matični klub Vojvodina uspjeti da iduće sezone osvoji šampionsku titulu. Upoznat sam donekle i sa zbivanjima u bh. fudbalu. Pratim rezultate banjalučkog Borca i žao mi je što zbog problema neće igrati na jesen u Evropi", istakao je veznjak HSV-a.

Posljednji meč u dresu reprezentacije Srbije Kačar je odigrao 29. februara prošle godine, kada je selekcija Srbije remizirala sa Kiprom 0:0. Želja mu je, kako kaže, da ponovo obuče dres "orlova", ali mu je žao što srpski tim sljedeće godine vjerovatno neće učestvovati na Mundijalu u Brazilu.

"Reprezentacija je dosta podmlađena, ali su svi fudbaleri izuzetno talentovani i pokazali su da znaju igrati fudbal. Nedostajalo nam je i sportske sreće, ali vjerujem da za "orlove" dolaze bolji dani. Odigrao sam tridesetak utakmica za reprezentaciju Srbije i želim da se vratim u reprezentaciju. Hrabri me i selektor Mihajlović i vjerujem da ću ponovo biti reprezentativac", nada se Kačar.

Kačar je rođen 1987. godine, a u dresu srpskog tima upisao je 25 nastupa. Za U-21 reprezentaciju Srbije odigrao je 16 mečeva i postigao sedam golova.

(MONDO, foto: Zimbio)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC