• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić: Možda sam teško bolestan

Izvršni direktor zagrebačkog Dinama izjavio je da talentovani Jedvaj i Halilović (još) nisu prodati Totenhemu ili nekom drugom klubu.

 Mamić: Možda sam teško bolestan Izvor: MONDO

Dana kada je Hrvatska zvanično postala članica Evropske unije, tema broj dva u susjednoj zemlji, a posebno u Zagrebu, jesu pregovori koje Dinamo vodi oko prodaje sedamnaestogodišnjih fudbalera, štopera Tina Jedvaja i ofanzivnog veznog Alena Halilovića.

Pojedini hrvatski mediji objavili su da dvojica supertalenata odlaze u Totenhem u "paketu", za oko 20 miliona evra, zbog čega je izvršni direktor kluba Zdravko Mamić (53) sazvao vanrednu konferenciju za novinare.

Prema njegovim riječima, "nema evropskog Top 20 kluba koji se nije raspitivao za Jedvaja i Halilovića", ali je Totenhem najkonkretniji.

"Razgovori i pregovori traju, ali posao apsolutno nije gotov. Mnoge su još stvari tu otvorene. Da je gotovo, Totenhem ili Dinamo bi to davno objavili. Istina je da se razgovara, ali ne samo sa Totenhemom. Nadamo se i vjerujemo da će do realizacije tog transfera doći, ali to apsolutno niko ne može da garantuje", rekao je Mamić na početku monologa.

Pošto je novinarima dao tu, osnovnu informaciju, kontroverzni funkcioner utrošio je gotovo jedan sat da, u svom prepoznatljivom stilu, argumentuje kako se sve dobro što Dinamo uradi minimizira, kako je klub žrtva dvostrukih medijskih standarda i da je to dovelo do toga da on lično više nije bezbijedan na ulici.

"Tresu se režimi širom svijeta, prolazimo kroz najveću krizu koju čovječanstvo pamti... Dinamo za to vrijeme investira u infrastrukturu i jačanje ekipe, a opet nas dole oko stadiona čuva obezbjeđenje. Možete zamisliti šta bi Dinamo stvarao i kako bi igrao, kada bi imao atmosferu nekog normalnog srednjeevropskog kluba".

Mamić je naveo da Dinamo trenutno ulaže 4,2 miliona evra u različite nove sadržaje na stadionu ("kao nastavak silnih dosadašnjih investicija"), na kome će publika od jeseni uživati "kao da je na Alijanc areni".

Kao cilj "modrih" naveo je konstantno igranje u Ligi šampiona, zbog čega je ovog ljeta doveden niz pojačanja iz inostranstva (Alžirac El Sudani iz Gimaraeša, Čileanac Fernandez iz Bajer Leverkuzena, Miljore iz argentinskog San Lorenca, Portugalac Pinto iz Kluža).

"Ako igrač koji je oduzeo Benfiki portugalski kup, ako reprezentativac Čilea i standardni golman jednog od Top 5 argentinskih klubova nisu pojačanja za Dinamo, onda sorry".



Mamić se potom vratio na priču oko prodaje igrača u inostranstvo.

"Mi smo stopirali odlazak Vrsaljka u Leverkuzen, pa su počele priče 'zašto se nisu otarasili tog smiješnog beka'. A kada ga sutra budemo prodali, reći će 'vidi te trgovce hrvatskom djecom'. I tako, nikad kraja".

On je naveo primjer splitskog Hajduka, koji je svog zamjenika kapitena poslao na pozajmicu u dvanaestoplasirani tim izraelskog prvenstva, a mediji to predstavili kao uspjeh, jer je time "rasterećena Hajdukova kasa".

"Mene je sramota, kao fudbalskog radnika i kao Hrvata, da bilo koji fudbaler odlazi u inostranstvo na taj način, a kamoli zamjenik kapitena Hajduka. A kad naši igrači odlaze, pronoseći slavu Dinama i hrvatskog fudbala, to nailazi na potpuno suprotan stav. Nikad nisam vidio da se jednom tako uspješnom i organizovanom klubu, klubu sa vizijom, nanosi takva nepravda. To je zastrašujuće!"

Govoreći o klupskoj strategiji, Mamić je naveo da u Dinamu rade "najsposobniji menadžeri Evrope".

"Ovo što radi Dinamo, nećete moći čuti ni naučiti ni na jednom fakultetu, niti pronaći u bilo kojoj knjizi i časopisu".

A, uspjesi koje taj menadžment pravi, imaju svoju cijenu...

"Tri puta u zadnja dva mjeseca sam završio u Hitnoj. Neću da budem patetičan, ali ja ovog trenutka možda nosim karcinom u svojoj utrobi, a ne stižem ni da obavim pregled. Imam bolove 24 sata, ne mogu ništa da pojedem, a da se ne osjetim loše. Nadam se da su samo čirevi ili gastritis, bilo bi mi olakšanje".

"Najuspješniji smo u Evropi, radimo od 0 do 24, ali to plaćamo zdravljem. Nemamo vremena ni za odmor, ni za hobije".

(MONDO, foto: Livestream screenshot/Guliver/Getty Images/Harold Cunningham)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC