• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džajić: Ne sastavlja Stojadinović tim

Predsjednik Crvene zvezde pružio podršku igračima koje je sportski direktor dan ranije "otpisao".

  Džajić: Ne sastavlja Stojadinović tim Izvor: MONDO

Prvi čovjek crveno-bijelih Dragan Džajić jedini je od čelnika kluba u ponedjeljak prisustvovao treningu prvotimaca. Stajao je iza gola terena u Brežicama i u društvu generalnog sekretara Miodraga Zečevića iz neposredne blizine gledao rad napadača i vezista.

Dok je trener Slaviša Stojanović davao instrukcije igračima, predsjednik Crvene zvezde prišao je lopti i u pantalonama počeo da žonglira. Kada se zagrijao, stao je na gol aut liniju i nepogrešivo je ubacivao među stative.

"Izgledalo je kao da znam nešto, je l' da? Ne pamtim kada sam do danas šutnuo loptu, pa me povuklo", objasnio je nekoliko sati kasnije u hotelu.

Iako je 30. maja proslavio 67. rođendan, pogocima je ostavio jak utisak na gledaoce. Da li se njemu svidelo ono što je video na igralištu tokom treninga?

"Koliko sam primijetio, svima je stalo da se istaknu. I trener i svi kažu da svi dobro rade. Naravno, neki će ubuduće raditi u drugom klubu kao Zvezdini igrači, neki neće biti tu u daljem toku priprema, ali tu ima potencijala da možemo da računamo na ove igrače. Nikada se ne bi trebalo odreći igrača koji ima želju da ovdje igra. O tome sportski dio mora mnogo voditi računa. Već sam o tome pričao sa sportskim direktorom i skrenuo mu pažnju na to", rekao je Džajić.

Upravo je sportski direktor Zoran Stojadinović dan ranije komentarisao igru i izgled ekipe u pobjedi nad Domžalama (2:0) i naglas procijenio da pojačanja moraju što prije stići u klub. Takođe je dodao i da se na trenutni štoperski tandem Krneta - Marinković ne može ozbiljno računati.

"Zoran Stojadinović ne sastavlja tim. Ima trenera, koji će to odlučiti. Pravo na mišljenje ima svako. Nekad nisam srećan kada pročitam neku izjavu koja bi trebalo da se dotiče nečega i to bi trebalo izbjegavati. Postoji trener i mjesto gdje bi o tim stvarima trebalo da se razgovara. To bi trebalo da se poštuje. To je dio neiskustva".

Oštra izlaganja, javno iznošenje konačnih ocjena i najave transfera i ranije su bili tema razgovora predsjednika i sportskog direktora. Džajić kaže da je svog saradnika nekoliko puta savjetovao kako da (ne) govori pred predstavnicima medija, ali...

"Čitaju se svačije izjave, i trenerove i moje i sportskog direktora... Nema potrebe da najavljujemo koga ćemo dovesti, pa ga ne dovedemo... Jednostavno, dovedete igrača i predstavite ga i to je to. Diskustovati o tome da li nam trebaju dva štopera ili tri vezna igrača je iluzorno i glupo i takvim stvarima ne volim da se bavim... Zoranu sam najdobronamjernije rekao da vodi računa u izjavama".

"On je impulsivan, nema dovoljno iskustva i izleti jer mislim da je to samo dio neiskustva u obavljanju svoje funkcije. U nekoliko navrata sam mu to rekao. Ima običaj da kaže 'Dovešću ovoga ili onoga' ili 'Treba mu ovaj ili onaj...".

A, kako je predsjednik kluba vidio igru mladih štopera u pobjedi nad Domžalama?

"Momci koji su to igrali protiv Domžala su sve zadatke odradili sasvim korektno. Vi na njih možete da računate. Prema mom mišljenju, to je osjetljivo mjesto. Možda već sutra neko dođe, ali na Krnetu i Marinkovića se može računati. To je i trener izjavio i zapazio... Ne bi trebalo da pričamo o stvarima koje su nemoguće i ne volim o tome da pričam. Sve se mjeri, u skladu sa sopstvenim mogućnostima".

Treneru Slaviši Stojanoviću pružio je punu podršku i konstatovao da je brzo "snimio" ekipu za kratko vrijeme. Priznao je da je u subotu vidio mnogo bolju igru ekipe nego što je očekivao.

"Vidio sam borbenost, dobru fizičku spremu, želju... Ušli su u utakmicu kao da se igra za bodove. Mladi igrači su imali želju da se dokažu i pokažu, mada to još ništa ne mora da znači. Pred nama i njima je dokazivanje".

Prvi čovjek Zvezde ne krije da je ozbiljno razmišljao o odluci da klub u narednu sezonu uđe sa potpuno podmlađenim igračkim kadrom. Prema njegovom mišljenju, potencijal mladih fudbalera omogućio bi klubu da u narednih pet godina zaradi i bude "u plusu".

Međutim, odustalo se od tog, bolnog poteza, koji bi vicešampiona izvesno i sljedeće sezone koštao titule.

"Ono što sam za šest mjeseci vidio u omladinskom pogonu uvjerava da je to rješenje najbolje za Zvezdu, mada mislim da nije bio trenutak, a mogao bi da se stvori sljedeće godine. Ako bi se na takav korak odlučili, on bi mogao da bude bolan. Da li je Zvezda osma, 12 ili druga, svejedno je ako nije prva. Ako bi se sa tim igračima istrajalo u toj koncepciji...", rekao je Džajić i konstatovao:

"U ovakvim okolnostima postoji idealna situacija za taj koncept. Baš zbog stanja u kojem smo. Htjeli, ne htjeli, na brzinu radite nešto, u trci sa vremenom zbog početka sezone... Pa šta ako nas čeka Evropa za deset dana? Pa, da li bismo bili prvaci Lige Evrope ako bismo doveli pet igrača? Naravno da ne bismo...".

Od ranije je bilo poznato da je Džajić pristalica ideje podmlađivanja tima, koja je bila aktuelna među dijelom rukovodstva i tokom zimske pauze. Sa druge strane, neki njegovi saradnici su više za sklapanje tima koji bi mogao da što prije preotme titulu Partizanu.

"Naravno, za te odluke bi trebalo pripremiti javnost i sve u klubu. Da kažemo jasno da igrači od 18 godina neće biti prvi u ovoj ligi, dokle god je to tako... Ne možete sada dovesti bilo koje igrače i reći 'Biću prvak, 100 odsto'. I nama je potrebno vrijeme da razmotrimo, i mi imamo ljude u klubu koji razmišljaju drugačije, pa svaka sjednica Upravnog odbora nam traje četiri sata. Zašto kada bi mogla da traje 45 minuta... Moramo da razmišljamo jedinstveno".

"Sukob je u tome što će vam u Zvezdi uvijek tražiti rezultat, što je i logično. Razumio bih to sa aspekta da sam ja navijač, ali sa aspekta čovjeka koji je 50 godina tu gledam drugačije. Uostalom, ko zna, možda ni od ovoga što ja pričam neće biti ničega".

Da li bi iz omladinskog pogona mogla da izađe neka nova "generacija 84"?

"Garantujem da može".

Sa druge strane, da li bi kroz izlazna vrata "Marakane" mogao da uskoro izađe Luka Milivojević?

"On je ovdje i to je to što znam. Ne znam da li postoji druga kombinacija i on je igrač koji vrijedi timu".

Ponedjeljak je najavljen kao "Dan D" za dolazak Miloša Ninkovića. Upitan za to, Dragan Džajić djelovao je umorno.

"Sa igračima ne volim da pričam preko novina. Sa njim su razgovarali i oni koji su pričali tom prilikom znaju kako stoje stvari. Htio sam da Ninkovića dovedem prije šest mjeseci, ponudili smo mu uslove...", rekao je predsjednik crveno-bijelih i podvukao:

"Mi smo to što jesmo, klub je u takvoj situaciji kakvom je i izvoli dođi ili nemoj".

(Izvještač MONDA iz Slovenije Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC