• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spahić: Plašim se…

Kapitena Bosne i Hercegovine Emira Spahića najviše brine finiš kvalifikacija za Mundijal u Brazilu. "Strah me, ide nam prelako", kaže Spahić.

 Spahić: Plašim se… Izvor: MONDO

"Zmajevi" su u javnosti "već viđeni" sljedećeg ljeta na brazilskim plažama iako su do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ostale još četiri utakmice.

Izabranicima Safeta Sušića za direktan plasman u Brazil nedostaje još devet bodova odnosno tri pobjede kako bi matematički osigurali vizu za Mundijal.

Niko u bosansko-hercegovačkoj javnosti ne sumnja da će "zmajevi" uspjeti da zabilježe tri pobjede u duelima sa Slovačkom (dva meča), Lithenštajnom i Litvanijom.

Međutim, novi defanzivac Bajera iz Leverkuzena i kapiten BiH Emir Spahić veoma je oprezan i priznaje da kod njega vladaju dva osjećaja.

"Uporno govorim, kako se bliži finiš ciklusa, sve više strah. Kad me pitaju zašto - odgovaram zato što nam sve ovo prelako ide. Postižemo po pet, šest, osam golova i to me zabrinjava. Zato moramo biti maksimalno ozbiljni pred ciljem. Da ne pomislimo - lako ćemo", izjavio je Spahić za "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, drugi pozitivni osjećaj bazira na snazi "zmajeva".

"Kad se sjetim nekih naših utakmica, zaista ne mogu da pomislim da nam može krenuti loše. Imamo mnogo samopouzdanja, okretali smo mečeve u našu korist, nikada nismo klonuli duhom i zapadali u nervozu… Ponašamo se kao veliki tim i zato mi je nevjerovatno pomisliti da bi mogli ostati bez Mundijala",
zaključio je kapiten BiH.

Selekcija BiH nakon šest odigranih utakmica u Grupi G osvojila je 16 bodova, tri više od drugoplasirane Grčke, dok je Slovačka, naredni rival "zmajeva" u dvije utakmice (10. septembar i 11. oktobar) sakupila devet.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC