• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina: Na Maltu po pobjedu

Novosađani ističu da su favoriti u meču kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Hibernijansa, što će i potvrditi na prvom duelu u četvrtak.

 Vojvodina: Na Maltu po pobjedu Izvor: MONDO

Vojvodina će prva od srpskih klubova otvoriti sezonu u Evropi. U četvrtak će u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope gostovati na Malti, u gradu Paole, ekipi Hibernijansa.

Novosađani su već ranije imali priliku da se nadmeću sa tim klubom. Igrali su u sezoni 2007/08. i Vojvodina je u dvije utakmice bila bolja ukupnim skorom 7:1 (5:1 u Novom Sadu i 2:0 na Malti).

Jedan od strijelaca na utakmici u Novom Sadu bio je i aktuelni prvotimac Igor Đurić.

"Respektujemo ekipu Hibernijansa, ali na Maltu idemo po pobjedu. Ovo je prvi meč u sezoni, uvijek i najteži, tako da moramo maksimalno da zapnemo na terenu, ali nema izgovora i alibija i znamo šta nam je činiti na Malti. Cilj je pobjeda i to što ubjedljivija", istakao je Đurić.

Trener Marko Nikolić ističe da je Vojvodina daleko od željene forme, ali da to neće uticati na ambicije kluba, koje su daleko iznad prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope dolazi rano, bolje rečeno prerano za ovaj period priprema. Mi smo ranije definisali stvari da se pripremamo za domaće prvenstvo i tako radimo. U proteklih 16 dana izvanredno smo radili na fizičkom, taktičkom i tehničkom planu, prije svega na građenju timskog duha. Mi smo daleko od prave forme, kao i formiranja tima, ali smo potpuno spremni za utakmicu i ne postoji ni jedan alibi ili izgovor pred ovaj susret. Vojvodina jeste favorit protiv Hiberniansa i to tako mora da bude", rekao je šef struke Novosađana.

Nikolić je dodao da će njegov tim biti maksimalno koncentrisan i odigrati na najvišem nivou.

"Da bismo zadovoljili ambicije kluba i očekivanja moramo biti apsolutno na gornjoj granici svojih trenutnih mogućnosti. Prije svega moramo da pristupimo utakmici maksimalno ozbiljno i motivisano. odigraćemo najbolje koliko možemo u datom trenutku, i ako to i ispoštujemo, ne sumnjam da će na kraju presuditi kvalitet, a kvalitet je na strani Vojvodine".

Trener Voše kaže da će imati i dodatni motiv na Malti da pitanje pobjednika riješe već na prvom meču.

"Protivnik je sa nekoliko detalja u najavi ove utakmice učinio da nas dodatno motiviše. Naime, domaćini su izabrali da se igra na vještačkoj podlozi, ali i termin početka meča od 18 časova, što je malo netipično za Maltu u ovom periodu godine zbog vremenskih uslova koji tamo vladaju. Ipak, hvala im na tome, biće to motiv više za nas", istakao je mladi srpski stručnjak.

Duel na Malti sudiće trojka iz Jermenije, koju će predvoditi glavni arbitar Suren Balijan.

Revanš meč je na programu sedam dana kasnije u Novom Sadu, na stadionu "Karađorđe" od 20.30 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC