• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ex Yu" put Anida Travančića do Zvezde

Mladi reprezentativac BiH juniorsku karijeru gradio u svojoj zemlji, Zagrebu i Hajduku, do dolaska na probu u Beograd.

 "Ex Yu" put Anida Travančića do Zvezde Izvor: MONDO

Dolazak mladog Anida Travančića na okupljanje fudbalera Crvene zvezde iznenadio je mnoge.

Do tada anonimni polušpic, rođen 7. septembra 1993, dobio je priliku da se dokaže stručnom štabu i tokom probnog perioda izbori ostanak na "Marakani".

"Igram za 'U-21' reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nadimak mi je Trava, najlakše je to izvući kroz prezime", predstavio se čitaocima MONDA.

Nakon odlaska Rikarda Sa Pinta, rukovodstvo kluba i stručni štab odlučili su da ga povedu na pripreme u Terme Čatež, gdje je i prvi put kročio na teren u crveno-bijelom dresu.

Od dvije dosadašnje pripremne utakmice odigrao je jednu, protiv Krke. Bratislav Živković pružio mu je priliku da nastupi 30 minuta u sredini terena, kraj desne aut linije.

"Trener me je tada probao na desnom veznom i mislim da je mogao nešto da vidi, iako je to mala minutaža. Osnovna pozicija mi je polušpic, iza napadača", izjavio je on za MONDO.

Od dolaska Slaviše Stojanovića, fudbaleri Crvene zvezde na treninzima veliku pažnju posvećuju radu na završnici akcija. Tu je nekoliko puta do izražaja došla dobra igra lijevom nogom momka sa Vukova, opština Tešanj, BiH.

Kada bi morao da svoj stil uporedi sa karakteristikama nekog velikog igrača, Travančić nakon kraćeg razmišljanja odgovara imenom "Arjen Roben".

"Stilom igre najviše podsjećam na Robena. Igram lijevom nogom i karakterističan mi je ulaz desnom na lijevu".

Ne samo da zna da šutira lijevom nogom, već umije i lijepo da pjeva. Prema mišljenju mnogih saigrača, najbolje je u nedjelju uveče prošao inicijaciju tokom zajedničke večere ekipe i stručnog štaba.

Otpjevao je pesmu "Nisam te se nagledao" i zaslužio aplauz svih u sali.

"Mogu reći da dobro znam da pjevam. 'Rekreativno' to volim da radim i kada sam zapjevao svi su se digli na noge, aplaudirali... Bilo je lijepo"

Da li se pjevalo i kod njega u domu kada je dobio poziv na okupljanje prvog tima Crvene zvezde?

"Isprva su se čudili i pitali kako to da iz Bosne odem u Zvezdu, veliki klub... Ipak, kada sam došao i upoznao se sa momcima, zaključio sam da sve to možda i nije velika razlika i da bih mogao da se uklopim u sredinu".



Za loptom je prvi put potrčao u matičnom klubu Borac Jelah, u kome je od sedme do 14. godine igrao centarfora.

"Poslije sam bio u NK Zagrebu, gdje sam igrao tri i po godine, a onda sam prešao u Hajduk iz Splita, gdje sam igrao u juniorima, do povratka u Čelik", opisao je Travančić svoj razvojni put.

U taboru Crvene zvezde dobro je prihvaćen od saigrača i u svakom razgovoru ističe da želi da ostane i postane igrač vicešampiona Srbije.

"Volio bih da ostanem, ako je ikako moguće. Prvi utisak o ekipi je dobar, odličan. Ima dosta mladih momaka, neki su i mlađi od mene i mislim da ćemo se slagati, ako ostanem. Očekuje nas još ta jedna utakmica u Sloveniji i valjda ću se dokazati".

Ekspedicija Crvene zvezde vratiće se u Beograd u srijedu. U utorak će odigrati posljednji pripremni meč prve faze priprema, protiv ukrajinskog Iljičeveca u Krškom.

Brzo nakon tog meča i Travančić će saznati da li je položio prijemni ispit.

"Poslije priprema idemo na dva dana u Beograd i tada će biti određeno koja 22 igrača putuju na pripremni turnir u Švajcarsku. Ako budem među njima, valjda će to biti znak da ostajem", nije krio želju plavokosi ofanzivni vezista, koji je u glavni grad Srbije stigao kao slobodan igrač i želja Verdera i nekoliko poljskih klubova.

(Izvještač MONDA iz Slovenije - Mladen Šolak, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC