• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz i Rakićeva povreda zabrinuli Zvezdu

Crveno-bijeli poraženi od ukrajinskog Iljičeveca u posljednjoj provjeri u Sloveniji (0:2). Đorđe Rakić iznesen sa terena, povrijeđen.

 Poraz i Rakićeva povreda zabrinuli Zvezdu Izvor: MONDO

Posljednji pripremni meč Crvene zvezde u Sloveniji donio je brige za trenera Slavišu Stojanovića.

Novajlija Đorđe Rakić napustio je duel sa ukrajinskim Iljičevecom u 21. minutu, kada je dobio jak udarac u koljeno.

Nakon sudara sa protivničkim štoperom, glasno je zakukao i ostao da leži na travi. Ljekari su mu odmah ukazali pomoć, a u klubu je rečeno da je bol počeo da jenjava kada je ušao u svlačionicu.

Ni rezultat, ni statičnija igra crveno-bijelih nego u prethodnim proveravama, nisu dali Stojanoviću razlog za zadovoljstvo.

CRVENA ZVEZDA - ILJIČEVEC 0:2 (0:0)

Novi trener vicešampiona Srbije ponovo je izveo ekipu na teren u formaciji "4-4-2", sa novim probnim rješenjem na krilnim pozicijama - Ognjenom Ožegovićem i Patoom.

Ni oni, ni ostatak tima nisu znali da probiju odbranu čvrstog i ne previše kvalitetnog ukrajinskog tima. Naprotiv.

Beograđani su najbolju priliku stvorili u 17. minutu, kombinacijom Nenada Milijaša i uglavnom nezainteresovanog Abiole Daude, koji je proigrao Patoa iza odbrane rivala. Međutim, Gvinejac je šutirao jako i neprecizno.

Ukrajinski igrači znali su da iskoriste neuvjerljivu igru i loše "stajanje na terenu" Zvezdinih igrača, pa su početkom drugog poluvremena odlučili pitanje pobjednika.

Sergej Ševčuk savladao je Aleksandra Kirovskog u 51. minutu, nakon dobre akcije Iljičeveca po desnoj strani, gdje Nikola Mijailović nije znao da zaustavi Dmitra Mišnov.

Već dva minuta kasnije ponovo su se radovali Ukrajinci. Gol je, sa penala, postigao David Targamadze, nakon igranja rukom Marka Vešovića pri uklizavanju.

U nastavku je Stojanović probao da razmrda posustalu ekipu uvođenjem Luke Milunovića i raspoloženog Vukana Savićevića, ali je samo na mahove uspio u tome.

Ukrajinci su pokazali da mogu više da trče od rivala i da su fizički potpuno spremni za prvu prvenstvenu utakmicu (13. jul). Samo je Marko Vešović pokazao da je fizički u stanju da se bori sa spremnijim rivalom. Lako je bilo uočljivo da su pojedincima (Milijaš, Milivojević) noge "teške i pune" od napornih treninga, ali i da stranci Dauda i Pato nisu bili spremni da se nametnu Stojanoviću.

Do kraja meča su propustili još nekoliko prilika da ubjedljivije savladaju crveno-bijele, koji će se sa napornije faze priprema vratiti u Beograd u srijedu ujutro.

Stojanovićev tim nastaviće rad u Švajcarskoj, gdje će boraviti od petka. Rivali će mu biti Bazel i Grashopers.

ZVEZDA: Vesić - Vešović, Krneta, Marinković, Mijailović - Milivojević, Milijaš, Pato, Ožegović- Dauda, Rakić. Igrali su još: Mihajlović, Kirovski, Mudrinski, Savićević, Milunović, Mirić, Mladenović, Lazić, Đuričković.

(izvještač MONDA sa priprema Zvezde, Mladen Šolak, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC