• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanović: Putujemo u Švajcarsku u nevrijeme

Trener Crvene zvezde nije oduševljen time što će krajem nedelje voditi ekipu na Uhren kup. "Zbog toga ćemo izgubiti četiri, pet kvalitetnih treninga".

 Stojanović: Putujemo u Švajcarsku u nevrijeme Izvor: MONDO

Odluka crveno-bijelih da posljednjeg dana priprema u Sloveniji odigraju završi kontrolni meč, protiv ukrajinskog Iljičeveca, nije se pokazala kao dobra.

Zvezdini igrači bili su vidno umorni i statičniji nego u prethodnim proverama, što je potvrđeno i njihovim porazom (0:2).

Trener Slaviša Stojanović izašao je nakon utakmice pred novinare tmurniji nego inače. Prošao je pored povrijeđenog Đorđa Rakića, koji je duel sa Ukrajincima završio ranije zbog jakog udarca u koleno.

"Iz više uglova nas čeka naporan vikend".

Još jedan argument da šef struke crveno-bijelih konstatuje:

"Ja u principu nikad ne igram utakmice posljednjeg dana, ali je to bilo već zakazano i ništa nismo mogli da uradimo. Igrači su u takvim situacijama već u mislima na drugim mjestima, znaju da ih očekuje put...".

"Nismo bili pravi. Ekipa iz Ukrajine je bila bolja u svim segmentima. Što prije moramo da uočimo greške i što prije ih popravimo. Ove sezone nećemo imati mnogo popravnih", konstatovao je trener.

Na njegovu radost, rukovodioci Crvene zvezde završili su u kasnim večernjim satima najveći dosadašnji posao u prelaznom roku. Nakon Rakića, Nikole Mijailovića i Nejca Pečnika, igrač crveno-bijelih postao je i Miloš Ninković.

Kreativni vezista trebalo bi da bude predstavljen u četvrtak, dan uoči odlaska ekipe u švajcarski grad Genhen, na pripremni turnir. Rivali će joj biti Bazel i Grashopers.

Prema rasporedu objavljenom na klupskom sajtu, prvi protivnik još nespremnoj ekipi Slaviše Stojanovića biće Grashopers (subota, 6. jul, 19.30 časova), a drugi Bazel, dva dana kasnije (ista satnica).

Odlazak na taj turnir nije obradovao šefa struke crveno-bijelih.

"Najviše upadača u oči to što nam turnir dolazi u nezgodno vrijeme, gdje ćemo zbog tog turnira ispustiti četiri, pet kvalitetnih treninga. Situacija je možda još i teža zbog toga što su protivnici organizovane i velike ekipe. Iz više uglova nas čeka naporan vikend", konstatovao je Stojanović.

Fudbaleri Crvene zvezde imaće u srijedu dan odmora, a već u četvrtak ponovo će se vratiti obavezama na terenu. Istovremeno će članovi stručnog štaba i rukovodioci sportskog sektora razmatrati ko će sve putovati u Švajcarsku.

Drugim riječima, razmatraće koja će imena igrača biti bar privremeno izbrisana sa spiska prvotimaca po povratku iz Slovenije.

"Postavljena su nam pravila koliko ljudi može tamo da putuje. Ako hoćemo da u pratećem timu imamo i doktora, fizioterapeuta i ekonoma, moraćemo da skratimo spisak. To je normalno... Napravljen je jedan spisak, pa se u međuvremenu promijenio. Mogući su odlasci i u toku sutrašnjeg i preksutrašnjeg dana i zato ništa ne mogu sa sigurnošću da tvrdim. Trenutno i ja čekam mnogo informacija".

Foto: www.crvenazvezdafk.com

Kakav je utisak tokom priprema stekao o mladim igračima? Da li mu se neki svideo dovoljno da ostane na spisku prvotimaca?

"Ima nekoliko igrača koji su mi se svidjeli. Dvosjekli mač bi bio da ističem koji. Da, Zvezda ima par momaka iz mlađih selekcija koji mogu da nose breme ovog kluba".

Može li da ekipu "ponese" i vidno nemotivisani Abiola Dauda?

"On je zakasnio na pripreme sedam ili osam dana i sve što mogu da kažem je da on mora i treba više da pruži ekipi. Otprilike smo o tome i pričali u ponedeljak, kao i o njegovim obavezama. Mora da da više ekipi. Mora".

U dijelu prve i druge kontrolne utakmice, mjesto levog krila zauzeo je Filip Mladenović. Poluvrijeme je na toj poziciji odigrao i Filip Kasalica, a u utorak je od početka kraj aut linije stajao Ognjen Ožegović.

Da li Zvezda ima problem sa pozicijom lijevog krila?

"Nemamo taj problem. Samo smo sagledavali situaciju ko koliko na tom mjestu može da pruži. Dolaziće do povreda, kartona i moramo da imamo solucije. Nemamo mnogo vremena i žao mi je što nemam za sobom pet, šest utakmica da bih tačno vidio fizionomiju tima. Probam, vidim, nekad pogriješim, nekad napravim dobru stvar. Sve u cilju pravljenja dobrog kadra".

"Dauda mora i treba više da pruži ekipi".

Sa sportskim direktorom Zoranom Stojadinovićem kontaktira svakodnevno i dobro je upoznat sa poteškoćama pri dovođenju igrača.

"Znam da se trude, da daju sve od sebe... Imam nekakve prijedloge, izneo sam ih i u klubu. Nekad transfer padne u vodu zbog finansija, nekad zbog drugog angažmana, nekad dođe i do toga da djevojka ili žena 'upropasti' transfer, tražeći selidbu u državu na obali mora".

Da li je i dovođenje Nejca Pečnika bio jedan od njegovih prijedloga?

"On nije bio moja posebna želja. Pitali su me da li imam posebnu želju, rekao sam im da imam i koga mogu da pogledaju. Znam da je Pečnik reprezentativac, trenirao sam ga, znam kakve karakteristike ima i to je najvažnije", dodao je Stojanović.

Predsjednik kluba Dragan Džajić opširno je prethodnih dana govorio o mogućem podmlađivanju ekipe, pa čak i nauštrb rezultata u bližem periodu. Stojanović još ne isključuje tu mogućnost i ističe da je pred početak nove sezone potrebno postaviti "realne" ciljeve pred ekipu.

"Naravno da je to (podmlađivanje) bila jedna od ideja i da će kad-tad će biti urađena. Naši ciljevi u sljedećoj sezoni zavise od toga sa kakvim kadrom ćemo je početi", podvukao je trener Crvene zvezde.

(Izvještač MONDA iz Slovenije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC