• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo i Zrinjski započinju evropski put

U prvom kolu kvalifikacija za Lige Evrope, Zrinjski od 17.30 časova gostuje Santa Kolomi, dok Sarajevo od 20.30 dočekuje Libertas.

 Sarajevo i Zrinjski započinju evropski put Izvor: MONDO

Fudbaleri Zrinjskog iz Mostara plasman u Evropu obezbijedili su nakon osvojenog 9. mjesta u Premijer ligi BiH. Obzirom da banjalučki Borac, a ni klubovi bolje plasirani od "plemića" nisu dobili licencu za nastup na međunarodnoj sceni, Mostarci su tako dobili priliku da preko tima iz Andore izbore dvomeč sa bugarskim velikanom, ekipom Levskog iz Sofije. Zanimljivo je da ekipa Santa Kolome ima iskustvo igranja za klubovima iz BiH. U kvalifikacijama za tadašnji Kup UEFA 2004/05, Andorci su odmjerili snage sa Modriča Maximom, koja ih je savladala u oba meča. U Andora la Veli bilo je 1:0 za Modričane, a u revanšu, koji je odigran u Ugljeviku, osvajač Kupa BiH slavio je sa sigurniih 3:0. Revanš susret na stadionu "Pod Bijelim brijegom" igra se za sedam dana.

Vicešampion Bosne i Hercegovine, ekipa Sarajeva, već u prvom meču na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" trebalo bi da riješi pitanje pobjednika ovog dvomeča, obzirom da je tim iz San Marina jedna od najlošijih ekipa u Evropi ove sezone. Simpatičnoj ekipi Libertasa šampionska titula izmakla je u finalu doigravanja, kada su nakon 0:0 poraženi nakon izvođenja penala od Tre Penea. Ekipa iz Borgo Mađorea do sada je dva puta učestvovala u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Na četiri utakmice protiv irske Drogede i Renove iz Makedonije zabilježili su samo jedan remi, uz tri poraza i gol razliku 1:12. Revanš meč u San Marinu igra se 11. jula. Pobjednik ovog dvomeča igraće sa boljim iz duela Flora - Kukesi.

Treći bh. predstavnik u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju, Široki Brijeg, svoj evropski put počinje od drugog kola, kada će snage odmjeriti sa pobjednikom duela Levski Sofija - Irtiš. U prvom meču, koji je na programu 18. jula, Širokobriježani će biti gosti, a revanš susret igra se na Pecari sedam dana kasnije.

(B. J. - MONDO, foto: UEFA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC