• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (kval): Amateri zabrinuli Zrinjski!

Mostarski tim savladao u četvrtak Santa Kolomu 1:3 (1:0) u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope iako su amateri iz Andore vodili do 63. minuta.

 LE (kval): Amateri zabrinuli Zrinjski! Izvor: MONDO

Mostarski Zrinjski umalo je (prema mišljenju navijača Borca) stigla zaslužena pravda!

Iako je banjalučki klub kao trećeplasirani tim zaslužio nastup u ovom takmičenju, zbog nedobijanja evropske licence kao deveti na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine upali su "plemići".

Žrijeb je Mostarce takođe mazio dodijelivši im amatere iz Andore, ekipu Santa Koloma, ali ni to nije bilo dovoljno predstavniku BiH punih sat vremena.

Domaći fudbaleri iz Andore su prvi dio riješili u svoju korist rezultatom 1:0, a jedini pogodak postignut je u sudijskoj nadoknadi kada je precizan bio Viktor Bernat.


Gosti iz Mostara jesu bili bolji, stvarali su i promašivali prilike, ali je mreža Santa Kolome ostala netaknuta sve do 63. minuta.

Tada je na asistenciju Denija Simeunovića izjednačio Ivan Crnov, da bi tri minuta kasnije "plemići" stigli do vođstva pogotkom Nebojše Popovića.

Tačku na pobjedu i ovjeru plasmana u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope gdje Zrinjski očekuje dvomeč sa Levskim iz Sofije, potvrdio je Velibor Đurić u 77. minutu. Asistent je ovog puta bio Popović.

U sudijskoj nadoknadi vremena, domaći tim je izborio jedanaesterac nakon što je Vučina Šćepanović oborio rezervistu Josepa Vola, koji je promašio metu s bijele tačke.

Revanš, koji će biti puka formalnost (ako se ne dogodi čudo) igra se za nedjelju dana na stadionu "Pod Bijelim brijegom", ali ovih početnih 60 minuta iako je tek startovala sezona svakako mora da zabrine stručni štab Mostaraca na čelu sa Brankom Karačićem.

SANTA KOLOMA: Perianes, Mareino, Martinez (od 82. Blaskez), Roka, Busenin, Rubio (od 78. Trikvel), Pereira, Anton, Bernat (od 67. Vol), Krespo, Do Nasimiento.

ZRINJSKI: Dujković, Radeljić, Stojkić, Brković, Crnov, Muminović (od 80. Barišić), Savić (od 70. Šćepanović), Aničić, Đurić, Simeunović, Popović (od 83. Bekić).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC